КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне

Новости онлине

12. 03. 2024. у 22:30

Ако код куће имате јабуке и орахе, онда сте већ на пола пута да направите бакину посластицу која нас враћа у детињство.

КОЛАЧ СА ОРАСИМА  И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне

Foto: Jutjub/Printskrin/ Kirschnenko Kanal

Састојци:

  • за тесто: јаја 2 ком
  • шећер 2 чаше
  • гриз 1 чаша
  • млеко 1 чаша
  • уље 1 чаша
  • млевени ораси 2 чаше
  • брашно 1 чаша
  • јабуке 3 ком
  • прашак за пециво 1 кесица
  • за прелив:чоколада 100 г
  • уље 3 кашике

Припрема:

Умутити јаја са шећером, па додати млеко, уље, рендане јабуке, гриз, млевене орахе и брашно са прашком за пециво. Пећи у подмазаном плеху димензија 33x22 на умереној температури око 35 минута. Печен колач прелити са отопљеном чоколадом сједињеном са уљем. Преко се може посути млевеним орасима по жељи.

(Žena/blic)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)

МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.

12. 12. 2024. у 13:43

Коментари (0)

СИТУАЦИЈА ЈЕ ДРАМАТИЧНА, НАЈВАЖНИЈЕ ДА СЕ НЕ ПРЕТВОРИ У ПОТПУНО ТРАГИЧНУ Застрашујуће упозорење Марије Захарове