ОКРЕПЉУЈУЋА БОЗА ПУНА ВИТАМИНА: Оригинални рецепт за супер здрав напитак нашег детињства
ЗА разлику од популарних сокова данашњице, боза је потпуно природан, здрав и окрепљујући напитак пун витамина.
Рецепт за бозу је једноставан и свако је, без проблема, може припремити у свом дому.
Састојци:
- 5 л воде,
- 1 кг шећера,
- 600 г непросејаног кукурузног брашна,
- 30 г квасца
Припрема:
Кукурузно брашно прелијте топлом водом и оставите један дан да одстоји. Сутрадан га кувајте око 2 сата уз повремено мешање. Када се охлади додајте квасац и то тако што ћете га претходно размутити у мало воде и оставити да нарасте. Измешајте и оставите да одстоји преко ноћи.
Следећег дана процедите и додајте шећер. Добро мешајте, док се шећер не истопи.
Због релативно великог удела квасца, боза не може дуго да задржи слаткасти укус, јер долази до врења и претварања мешавине квасца са шећером у алкохол, након чега губи свој укус. Зато је обавезно треба држати у фрижидеру, али и припремати количину коју можете да потрошите у релативно кратком времену.
Боза се пије добро расхлађена, али без леда, док у Турској, одакле потиче, воле да је послуже са циметом.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАШАСТИ СОК ОД КРУШКЕ БЕЗ ШЕЋЕРА: Здрав и укусан напитак богат витаминима
15. 03. 2024. у 12:01
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
РУСИ ОСВОЈИЛИ КУРАХОВ? Рогов: Наше трупе подигле заставу над зградом градске управе
РУСКЕ трупе заузеле су зграду градског већа у западном делу града Куракова у ДНР и подигле на њу тробојку.
14. 12. 2024. у 13:48
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)