ДОМАЋИ ПУДИНГ ОД ЧОКОЛАДЕ: Фантастичан рецепт за праву, густу и сласну посластицу која ће све да одушеви
Пудинг је слатка посластица која је популарна у многим земљама, а прави се кувањем брашна, јаја, гриза и путера у млеку.

Foto: Shutterstock
Може му се додати ванила, чоколада или већ нешто по жељи, а ми вам предлажемо популарни рецепт за пудинг од чоколаде који има више од милион прегледа.
Састојци:
- 4 кашике какаоа
- 4 кашике кукурузног скроба
- 1/4 кашичице соли
- 1/2 шоље шећера
- 2 шоље млека
- 4 кашике павлаке
- 50 г тамне чоколаде
- 1 кашичица екстракта ваниле
Припрема:
У шерпу сипајте какао, кукурузни скроб и со. Затим додајте шећер и све добро сједините. Постепено сипајте млеко и умутите док се добро не сједини. Кувајте на средњој температури, уз непрестано мешање, док се не згусне. Онда додајте чоколаду и слатку павлаку и наставите да мешате док се чоколада потпуно не отопи. Скините са ватре, па додајте ванилу и мешајте око минут док се добро не сједини.
Сипајте га у припремљене посуде за десерт. Оставите их да се потпуно охладе на собној температури, а затим ставите у фрижидер на 2-3 сата или преко ноћи.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00

ЛЕДЕНА ШТРАУС ТОРТА: Идеална посластица када желите да се засладите
09. 04. 2024. у 12:00

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

СЛИКА ИЗ СРБИЈЕ КОЈА СЛАМА СРЦЕ: Трагичан разлог зашто рода 2 дана не напушта згариште - изгорело 2 хектара жита
СВАКЕ године, упркос молбама и апелима, велики број људи пали стрљику и на тај начин долази до пожара у којима страдају туђи усеви, али нажалост и животи невиних бића.
27. 06. 2025. у 16:50
Коментари (0)