ПО БАКИНОМ РЕЦЕПТУ: Старинске кифлице са џемом, миришљаве и меке као душа
Најбољи рецепт за домаће кифлице, а толико су укусне да ћете правити дуплу меру.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 100 мл воде
- 300 мл млека
- 20 г квасца
- 1 кашичица шећера
- 2 јајета + жуманце
- мало соли
- 30 мл уља маслиновог
- корица лимуна
- 800 г брашна
- џем по жељи
Припрема:
У млаку воду измрвити квасац, додати шећер, кад запени сипати у ванглу, додати јаја, млако млеко, уље, корицу лимуна, брашно, со и замесити лепо глатко тесто.
Покрити да одмара 30 минута. Истрести на сто, исећи у комадиће од 100 г за веће и 50 г за мање кифле.
Сваки комад обрадити руком и покрити фолијом и крпом да одмори 10 минута. Оклагијом развити у дужину и ширину па ставити на дно пуну кашичицу џема увити у кифлу.
Ређати у подмазан плех. Покрити да нарасте око 15 минута, па премазати жуманцетом. Пећи на 210 степени С око 30 минута. Покрити крпом.
(Тrpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ОТВОРЕН ХРИСТОВ ГРОБ Ево шта су нашли: "Колена су ми клецала, нисам то очекивао - вековима је био затворен" (ВИДЕО)
"АПСОЛУТНО сам задивљен. "
19. 04. 2025. у 08:39
Коментари (0)