КРОФНЕ ПУЊЕНЕ ШЛАГОМ И ЈАГОДАМА: Како је сезона јагода ми вам предлажемо да испробате овај фантастичан рецепт за крофне
Направите мекане крофне пуњене шлагом и јагодама. За припрему треба мало времена, али је укус одличан.

Foto: Shutterstock
Састојци:
За тесто:
- 300 г брашна
- 1 јаје
- 45 г шећера
- 1,5 кашичице соли
- 1 равна кашичица сувог квасца
- 140 мл топлог млека
- 40 г несланог путера
Још:
- 300 мл слатке павлаке
- 30 г шећера
- јагоде
- џем
- шећер у праху
Припрема:
У посуди помешајте шећер и суви квасац, па сипајте топло млеко. Све добро сједините, а онда додајте јаје и умутите. Затим додајте просејано брашно и со, па умесите тесто. На крају додајте путер собне температуре и месите док се путер и тесто лепо не сједине. Покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 2 сата. Кратко премесите тесто, па поделите на 8 једнаких делова и сваки обликујте у лоптицу. Поређајте на плех обложен пек папиром и покријте провидном фолијом, па оставите да крофне надођу неких пола сата. Сваку лоптицу притисните прстима мало, па поново обликујте лоптицу. Поређајте на плех, па поново покријте провидном фолијом и оставите да одстоје неких 30 минута. Испржите крофне у врелом уљу и оставите да се оцеде од вишка уља. Умутите слатку павлаку са шећером, а јагоде исеците по жељи. Охлађене крофне пресеците на пола, па сипајте умућену слатку павлаку, премажите џемом, затим поређајте сецкане јагоде, а онда поклопите другом половином крофне. Укрсите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Направите феноменални колач и задовољите сва чула
24. 04. 2024. у 17:00

ОД ПИРИНЧА И МЛЕКА: Старински колач од пиринча који нестаје у трену
23. 04. 2024. у 18:34

РОЛАТ СА ЏЕМОМ: Најлепши и најједноставнији колач по рецепту наших бака
22. 04. 2024. у 15:00

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље
РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.
17. 04. 2025. у 11:29

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"КОМПЛИТЛИ ФРИ ОФ ЧАРЏ": Да ли сте чули како Путин прича енглески? (ВИДЕО)
РУСКИ председник Владимир Путин имао је у фебруару телефонски разговор с америчким председником Доналдом Трампом о окончању рата у Украјини, а иако тада није саопштено којим су језиком причала двојица државника вероватно се свако користио својим матерњим и ослонио на преводиоце.
17. 04. 2025. у 15:25
Коментари (0)