КРОФНЕ ПУЊЕНЕ ШЛАГОМ И ЈАГОДАМА: Како је сезона јагода ми вам предлажемо да испробате овај фантастичан рецепт за крофне

Новости онлине

17. 05. 2024. у 20:00

Направите мекане крофне пуњене шлагом и јагодама. За припрему треба мало времена, али је укус одличан.

КРОФНЕ ПУЊЕНЕ ШЛАГОМ И ЈАГОДАМА: Како је сезона јагода ми вам предлажемо да испробате овај фантастичан рецепт за крофне

Foto: Shutterstock

Састојци: 

За тесто:

  • 300 г брашна
  • 1 јаје
  • 45 г шећера
  • 1,5 кашичице соли
  • 1 равна кашичица сувог квасца
  • 140 мл топлог млека
  • 40 г несланог путера 

Још:

  • 300 мл слатке павлаке 
  • 30 г шећера 
  • јагоде 
  • џем 
  • шећер у праху 

Припрема:

У посуди помешајте шећер и суви квасац, па сипајте топло млеко. Све добро сједините, а онда додајте јаје и умутите. Затим додајте просејано брашно и со, па умесите тесто. На крају додајте путер собне температуре и месите док се путер и тесто лепо не сједине. Покријте провидном фолијом и оставите да надође неких 2 сата. Кратко премесите тесто, па поделите на 8 једнаких делова и сваки обликујте у лоптицу. Поређајте на плех обложен пек папиром и покријте провидном фолијом, па оставите да крофне надођу неких пола сата. Сваку лоптицу притисните прстима мало, па поново обликујте лоптицу. Поређајте на плех, па поново покријте провидном фолијом и оставите да одстоје неких 30 минута. Испржите крофне у врелом уљу и оставите да се оцеде од вишка уља. Умутите слатку павлаку са шећером, а јагоде исеците по жељи. Охлађене крофне пресеците на пола, па сипајте умућену слатку павлаку, премажите џемом, затим поређајте сецкане јагоде, а онда поклопите другом половином крофне. Укрсите шећером у праху.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију

РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.

16. 03. 2025. у 19:40

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске цајке - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

ШОУ У ЗАГРЕБУ: Дали јој отказ јер је пуштала српске "цајке" - сад морају да плате 70.000 € и да је врате на посао

СУД у Загребу донео је неправоснажну пресуду којом запослену на бензинској пумпи Тифон враћа на посао, уз обавезу послодавца да јој исплати све неисплаћене зараде у износу од 45.000 евра и судске трошкове у износу од 14.000 евра.

17. 03. 2025. у 17:54 >> 17:55

Коментари (0)

ХАОС У АЛБАНИЈИ! Многи побеснели, за све им крива Србија?!