РАЖАНИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА: Направите здраво пециво које ће ваш доручак учинити савршеним

Новости онлине

28. 06. 2024. у 07:00

Уколико трагате за одличном алтернативом за бело брашно и још увек нисте успели, онда то само значи да овај хлеб још нисте пробали. Рецепт за ражани хлеб са маслинама је веома лак, а сам хлеб биће одличан додатак свим јелима.

РАЖАНИ ХЛЕБ СА МАСЛИНАМА: Направите здраво пециво које ће ваш доручак учинити савршеним

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1 и по шоља воде
  • 12 маслина без коштица
  • 1 кашичица шећера
  • 1 кашика маслиновог уља
  • 70 г ланеног семена
  • 1 шоља ражаног брашна

Припрема: 

У чинију сипајте брашно, маслиново уље, ланено семе, шећер и воду.

Помешајте све састојке.

Маслине исеците на четвртине и убаците у чинију.

Све помешајте и направите тесто.

Ако је лепљиво, не брините, тако треба.

По потреби, додајте још мало брашна.

Загрејте рерну на 200 степени.

У калуп за хлеб ставите направљену смесу за хлеб и убаците у рерну да се пече око 30 до 35 минута.

По потреби смањите температуру.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

Коментари (0)

Како се рај на земљи ПРЕТВОРИО У ПРАВИ ПАКАО