Бакин колач или галете, посластица је која нас увек враћа у детињство. Маме и баке су га углавном спремале у слаткој верзији, па смо их мазали разним намазима, угланом кремом или џемом.Међутим, у последње време све су популарније и слане галате, које су такође укусне.
Ако волите пуцање коре под ножем и мирис свежег, топлог хлеба – овај рецепт је за вас. Ово није обичан хлеб, већ раскошно слано пециво пуно сира, хрскаве сланине и сочних маслина. Савршен као прилог уз супу, део бранча или као грицкалица уз чашу вина.
Комбинација хрскаве основе, кремастог филa и богатог карамел прелива чини их савршеним за све прилике: од дечијих рођендана до свечаних вечера. Једноставне су за припрему, не захтевају посебне вештине, а изгледају као из најбоље посластичарнице!
Коментари (0)