ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера
Савршена комбинација кајсија, јабука и бресака, а нема ни конзервансе.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кајсија
- 500 г јабука
- 500 г бресака
- вода по потреби
- мед или јаворов сируп по укусу (опционо)
Припрема:
Оперите кајсије, брескве и јабуке за сок темељно, под млазом воде. Очистите кајсије од коштица, а јабуке и брескве од коштица и петељки. Исецкајте воће на мање комаде. У великом лонцу, ставите исецкано воће и додајте довољно воде да га прекрије. Ставите лонац на шпорет и загрејте га на средње јаку ватру. Када вода почне да кључа, смањите температуру и оставите да се крчка 15-20 минута или док воће не омекша.
Склоните лонац са шпорета и оставите да се воће мало охлади. Када је довољно охлађено, користите блендер или штапни миксер да га измиксате у глатку смесу. Ако желите, можете додати мед или јаворов сируп по укусу како бисте засладили сок. Када добијете жељену густину и укус, процедите сок кроз цедиљку или газу како бисте уклонили евентуалне честице и влакна.
Сипајте сок у стаклене флаше или тегле и добро затворите. Сок одмах можете расхладити у фрижидеру и чувати до 3-4 дана. Ако желите да га дуже чувате, можете га пастеризовати тако што ћете флаше или тегле потопити у велику посуду с водом и загрејати до тачке кључања. Држите их у кључалој води око 10-15 минута, а затим извадите, оставите да се охладе и чврсто затворите.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00

СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00

УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
21. 05. 2024. у 08:00

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)