ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера
Савршена комбинација кајсија, јабука и бресака, а нема ни конзервансе.
![ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера ПОТПУНО ПРИРОДАН СОК ОД КАЈСИЈА, БРЕСАКА И ЈАБУКА: Уживајте у потпуно природном и освежавајућем соку без шећера](/data/images/2024-07-31/512171_shutterstock-sok_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 500 г кајсија
- 500 г јабука
- 500 г бресака
- вода по потреби
- мед или јаворов сируп по укусу (опционо)
Припрема:
Оперите кајсије, брескве и јабуке за сок темељно, под млазом воде. Очистите кајсије од коштица, а јабуке и брескве од коштица и петељки. Исецкајте воће на мање комаде. У великом лонцу, ставите исецкано воће и додајте довољно воде да га прекрије. Ставите лонац на шпорет и загрејте га на средње јаку ватру. Када вода почне да кључа, смањите температуру и оставите да се крчка 15-20 минута или док воће не омекша.
Склоните лонац са шпорета и оставите да се воће мало охлади. Када је довољно охлађено, користите блендер или штапни миксер да га измиксате у глатку смесу. Ако желите, можете додати мед или јаворов сируп по укусу како бисте засладили сок. Када добијете жељену густину и укус, процедите сок кроз цедиљку или газу како бисте уклонили евентуалне честице и влакна.
Сипајте сок у стаклене флаше или тегле и добро затворите. Сок одмах можете расхладити у фрижидеру и чувати до 3-4 дана. Ако желите да га дуже чувате, можете га пастеризовати тако што ћете флаше или тегле потопити у велику посуду с водом и загрејати до тачке кључања. Држите их у кључалој води око 10-15 минута, а затим извадите, оставите да се охладе и чврсто затворите.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали](/data/images/2024-07-25/510264_shutterstock-sok-od-limuna_t.jpg?time=1721920728)
НАПРАВИТЕ ДОМАЋИ СОК ОД ЛИМУНА: Овај рецепт до сада нисте пробали
26. 07. 2024. у 09:00
![СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса](/data/images/2024-05-24/487434_shutterstock-sok-od-koprive_t.jpg?time=1716669616)
СОК ОД КОПРИВЕ ЗА ИМУНИТЕТ И ОСВЕЖЕЊЕ: Домаћи сируп одличног укуса
26. 05. 2024. у 13:00
![УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода](/data/images/2024-05-20/485523_shutterstock-sok-od-jagode_t.jpg?time=1716275989)
УКОЛИКО ВОЛИТЕ ЈАГОДЕ, МОЖДА ЋЕТЕ ЖЕЛЕТИ ДА НАПРАВИТЕ: Домаћи сок и џем од јагода
21. 05. 2024. у 08:00
![СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети](/data/images/2021-10-28/153991_dsc-1424-copy_kf.jpg?time=1721989841)
СТИГЛА ДУГОРОЧНА ПРОГНОЗА ЗА ЈЕСЕН 2024. ГОДИНЕ: Многима се неће свидети
ИЗГЛЕДА да ћемо ове године имати хладнију јесен са више падавина, показују прве дугорочне прогнозе сајта Severe Weather Europe.
26. 07. 2024. у 12:30
![ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО) ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - Невиђена провокација (ВИДЕО)](/data/images/2024-07-26/510377_screenshot-591_kf.jpg?time=1721971882)
ДИГНУТИ РУСКИ И КИНЕСКИ БОМБАРДЕРИ, АМЕРИКА ПОСЛАЛА БОРБЕНЕ АВИОНЕ: Реаговала и Канада, Вашингтон бесан - "Невиђена провокација" (ВИДЕО)
РУСИЈА и Кина по први су пут извеле лет стратешких бомбардера у заједничкој патроли у близини Аљаске, што упозорава на све шири оквир способности војног партнерства, које изазива све већу забринутост у САД-у и међу њиховим савезницима.
26. 07. 2024. у 07:28
![ИСПАО ЈЕ НЕЧОВЕК Огласила се Бабовићева бивша девојка: Била сам са њим из сажаљења ИСПАО ЈЕ НЕЧОВЕК Огласила се Бабовићева бивша девојка: Била сам са њим из сажаљења](/data/images/2024-06-25/500383_82134-velika-drama-jubilej-22022022-0015-ig_kf.jpg?time=1722425576)
"ИСПАО ЈЕ НЕЧОВЕК" Огласила се Бабовићева бивша девојка: "Била сам са њим из сажаљења"
ГЛУМАЦ Бранко Бабовић љубио је скоро три деценије млађу изабраницу.
31. 07. 2024. у 13:32
Коментари (0)