ПОСЛАСТИЦА ИДЕАЛНА ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ: Штрудла са кајсијама

Новости онлине

14. 08. 2024. у 08:00

Класик са летњим састојцима, за све прилике.

ПОСЛАСТИЦА ИДЕАЛНА ЗА ЛЕТЊЕ ДАНЕ: Штрудла са кајсијама

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г лиснатог теста
  • 500 г кајсија (исецканих)
  • 150 г шећера
  • 1 јаје (за премазивање)
  • 1 кашичица цимета
  • 50 г млевених ораха
  • ванилин шећер

Припрема:

Развуците лиснато тесто. Поспите исецкане кајсије, шећер, цимет, млевене орахе и ванилин шећер по тесту. Увијте тесто у штрудлу. Премажите штрудлу умућеним јајетом. Пеците на 200 степени око 30 минута.                                                                                                                                                                                                                                       

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

КУЛИНАРСКА УМЕТНОСТ: Пут ка одрживој култури исхране