ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати

Новости онлине

16. 08. 2024. у 12:21

Пуњене паприке су многима синоним за лето, лако се праве, а имају савршен укус.

ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 8 паприка
  • 200 г паленте
  • 150 мл белог вина
  • 20 г шећера
  • 40 г першуна
  • 40 г црног лука
  • 3 чена белог лука
  • маслиново уље
  • со, бибер

Припрема:

Скувајте паленту према упутству са кесе, па њоме напуните очишћене паприке. Сложите их у подмазан плех. Ситно исецкајте црни лук, пропржите га на уљу, додајте исецкан бели лук, бело вино и зачините сољу, шећером и бибером. Наставите да динстате, те додајте сецкани першун. Готовом смесом надевајте паприке, попрскајте их маслиновим уљем и кратко запеците у рерни. Паприке сервирајте преливене сопственим сосом.

(blic/kuhinja)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним кинжалима (ВИДЕО)

РУСИЈА ЖЕСТОКО НАПАДНУТА ТОКОМ НОЋИ: Експлозије код базе где полећу мигови са моћним "кинжалима" (ВИДЕО)

ВОРОЊЕШКУ и Курску област у Русији синоћ су напале беспилотне летелице и ракете, а јутрос је уследио напад и на Нижњеновгородску област, преноси Украјинска правда.

14. 08. 2024. у 08:35

Коментари (0)

МОРАМО БИТИ ОТПОРНИЈИ НА СУШЕ: Подаци о учесталости жедних година и деградацији земљишта у нашој земљи