ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати
Пуњене паприке су многима синоним за лето, лако се праве, а имају савршен укус.
![ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати](/data/images/2024-08-16/518243_punjene-paprike-sa-palentom_fmob.jpg)
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 8 паприка
- 200 г паленте
- 150 мл белог вина
- 20 г шећера
- 40 г першуна
- 40 г црног лука
- 3 чена белог лука
- маслиново уље
- со, бибер
Припрема:
Скувајте паленту према упутству са кесе, па њоме напуните очишћене паприке. Сложите их у подмазан плех. Ситно исецкајте црни лук, пропржите га на уљу, додајте исецкан бели лук, бело вино и зачините сољу, шећером и бибером. Наставите да динстате, те додајте сецкани першун. Готовом смесом надевајте паприке, попрскајте их маслиновим уљем и кратко запеците у рерни. Паприке сервирајте преливене сопственим сосом.
(blic/kuhinja)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа](/data/images/2024-03-06/459803_shutterstock-2384865119_t.jpg?time=1723796888)
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00
![НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати](/data/images/2024-05-15/483409_shutterstock-supa-od-karfiola_t.jpg?time=1723788922)
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати
16. 08. 2024. у 07:00
![ЗА 5 МИНУТА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ: Пикантни намаз од туњевине ЗА 5 МИНУТА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ: Пикантни намаз од туњевине](/data/images/2024-08-15/517995_namaz-od-tunjevine_t.jpg?time=1723724851)
ЗА 5 МИНУТА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ: Пикантни намаз од туњевине
15. 08. 2024. у 12:17
![ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал](/data/images/2024-11-22/547938_tan2024-11-0718301955-7_kf.jpg?time=1739212952)
ОРБАН: Данас у САД настао велики скандал
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан рекао је данас да је у САД "настао велики скандал" након што је амерички председник Доналд Трамп одлучио да открије колико су новца и коме америчке агенције исплатиле последњих година, а да је то "показало да је либерална глобална елита користила амерички буџет да би финансирала своју финансијску и идеолошку агенду широм света".
10. 02. 2025. у 19:39
![ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ](/data/images/2025-02-10/571462_117786-luka-doncic-ig_kf.jpg?time=1739187899)
ДОНЧИЋЕВО ПОРЕКЛО: Његов деда Србобран рођен је на КиМ
ЛУКА Дончић један је од најбољих кошаркаша планете. Момак који из дана у дан фасцинира љубитеље кошарке је Србин по оцу, и не крије колико је привржен нашој земљи, а тренутно је у центру пажње због преласка у Лејкерсе.
10. 02. 2025. у 12:44
Коментари (0)