ПУЊЕНЕ ПАПРИКЕ СА ПАЛЕНТОМ: Рецепт који морате пробати
Пуњене паприке су многима синоним за лето, лако се праве, а имају савршен укус.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 8 паприка
- 200 г паленте
- 150 мл белог вина
- 20 г шећера
- 40 г першуна
- 40 г црног лука
- 3 чена белог лука
- маслиново уље
- со, бибер
Припрема:
Скувајте паленту према упутству са кесе, па њоме напуните очишћене паприке. Сложите их у подмазан плех. Ситно исецкајте црни лук, пропржите га на уљу, додајте исецкан бели лук, бело вино и зачините сољу, шећером и бибером. Наставите да динстате, те додајте сецкани першун. Готовом смесом надевајте паприке, попрскајте их маслиновим уљем и кратко запеците у рерни. Паприке сервирајте преливене сопственим сосом.
(blic/kuhinja)
Препоручујемо

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати
16. 08. 2024. у 07:00

ЗА 5 МИНУТА СПРЕМИТЕ НАЈУКУСНИЈИ НАМАЗ: Пикантни намаз од туњевине
15. 08. 2024. у 12:17

РУСИ СЕ НЕ ЗАУСТАВЉАЈУ, ПОЈАЧАЛИ УДАРЕ НА УКРАЈИНУ Зеленски: Америка и Европа морају да зауставе Путина
РУСИЈА је током ноћи 5. октобра извела још један свеобухватан напад на Украјину, у којем је, према званичним подацима, погинуло најмање пет особа, а најмање 18 је рањено.
05. 10. 2025. у 15:00

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

"ИСТИНА ЈЕ - БИЛА САМ С ЊИМ" Милица Павловић признала за везу: "Не знам што сам то крила"
"КАДА волим, дајем се безусловно. Тада само треба да ми верујете, ништа друго. Само поверење немојте да ми изиграте, све остало може. И ја партнеру верујем исто тако и онда нећемо имати проблем, али ако се усуди да ми изигра поверење, то је крај, у стању сам да се окренем и да се правим да га никада познавала нисам."
03. 10. 2025. у 21:02
Коментари (0)