РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКЕ КРОФНЕ: Овај рецепт ће вам сви тражити

Новости онлине

04. 09. 2024. у 16:25

Италијанске крофне познатије као зеполе су карактеристичне за Рим, а праве се од куваног теста. Од куваног теста се праве чувене посластице као што су принцес крофне и еклери, па не чуди што су ове крофне ваздушасте и савршено укусне. Оне су за разлику од оригиналних мање и могу да се поједу у једном залогају.

РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКЕ КРОФНЕ: Овај рецепт ће вам сви тражити

Foto: Shutterstock

Састојци: 

  • 1/2 шоље воде
  • 1/2 шоље млека
  • 8 кашика несланог путера
  • 1 кашичица шећера
  • 1/4 кашичице соли
  • 1 шоља брашна
  • 4 јајета 
  • 1/4 шоље шећера у праху

Припрема:

У шерпу сипајте воду и млеко, па додајте путер, со и шећер. Кувајте док се путер не отопи и док течност не крене да ври. Затим склоните са шпорета и додајте брашно, па варјчом мешајте док се сви састојци добро не сједине. Вратите на шпорет и кувајте још 2 минута, уз непрестано мешање. Пребаците тесто у посуду, па га мутите неких минута. Затим постепено додајте јаја и све време мутите. Сипајте добијену смесу у шприц за колаче или у кесу за замрзивач којој сте исекли врх. Истисните мало теста, па маказама пресеците да "упадне" у шерпу у којој сте загрејали уље. Пржите док не добију златну боју, па вадите на убрус. Поспите шећером у праху.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

РУСИЈА СЛАВИ! Руси добили сјајну вест из Београда