РЕЦЕПТ ЗА ИТАЛИЈАНСКЕ КРОФНЕ: Овај рецепт ће вам сви тражити
Италијанске крофне познатије као зеполе су карактеристичне за Рим, а праве се од куваног теста. Од куваног теста се праве чувене посластице као што су принцес крофне и еклери, па не чуди што су ове крофне ваздушасте и савршено укусне. Оне су за разлику од оригиналних мање и могу да се поједу у једном залогају.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1/2 шоље воде
- 1/2 шоље млека
- 8 кашика несланог путера
- 1 кашичица шећера
- 1/4 кашичице соли
- 1 шоља брашна
- 4 јајета
- 1/4 шоље шећера у праху
Припрема:
У шерпу сипајте воду и млеко, па додајте путер, со и шећер. Кувајте док се путер не отопи и док течност не крене да ври. Затим склоните са шпорета и додајте брашно, па варјчом мешајте док се сви састојци добро не сједине. Вратите на шпорет и кувајте још 2 минута, уз непрестано мешање. Пребаците тесто у посуду, па га мутите неких минута. Затим постепено додајте јаја и све време мутите. Сипајте добијену смесу у шприц за колаче или у кесу за замрзивач којој сте исекли врх. Истисните мало теста, па маказама пресеците да "упадне" у шерпу у којој сте загрејали уље. Пржите док не добију златну боју, па вадите на убрус. Поспите шећером у праху.

ДОДИК ЖЕСТОКО УДАРИО НА СТАНИВУКОВИЋА: Докле ћеш бити полтрон најгоре врсте?
ПРЕДСЕДНИК Милорад Додик упитао је данас градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића "докле ће бити полтрон најгоре врсте који се свакодневно додворава Сарајеву, а оптужује Републику Српску".
21. 08. 2025. у 19:40

"СРАМ ВАС БИЛО ЗА СВЕ ШТО РАДИТЕ" Вучић са презиром одговорио Жаклини Таталовић на добацивања и упадице
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић одговорио је на упадице и добацивања новинарки Н1 Жаклини Таталовић.
17. 08. 2025. у 14:28
Коментари (0)