НАПРАВИТЕ СОЧНЕ МАФИНЕ СА ЏЕМОМ: Никад укуснији, нећете им одолети
Брз и једноставан рецепт, идеалан за доручак или изненадне госте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 гр брашна
- 100 гр шећера
- кесица ванилин-шећера
- кесица прашка за пециво
- прстохват соли
- 50 гр растопљеног маслаца
- 100 мл млека
- 3 јајета
- 2 пуне кашике џема по избору
Припрема:
Помешајте брашно, шећер, прашак за пециво и прстохват соли у једној посуди. Додајте ванилин шећер. У другој посуди измешајте јаја, отопљени маслац и млеко. Помешајте суве и мокре састојке варјачом. Не треба их пуно мешати, тек толико да се састојци добро сједине. У калуп за мафине ставите папирне корпице, па сваку напуните смесом до пола, ставите џем по избору, па напуните смесом готово до врха. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута док мафини лепо не порумене. Печене и охлађене мафине поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАФИНИ СА ТИКВИЦАМА И СЈЕНИЧКИМ СИРОМ: Јефтини састојци, а укус прави домаћински
05. 08. 2024. у 16:38

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)