НАПРАВИТЕ СОЧНЕ МАФИНЕ СА ЏЕМОМ: Никад укуснији, нећете им одолети
Брз и једноставан рецепт, идеалан за доручак или изненадне госте.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 250 гр брашна
- 100 гр шећера
- кесица ванилин-шећера
- кесица прашка за пециво
- прстохват соли
- 50 гр растопљеног маслаца
- 100 мл млека
- 3 јајета
- 2 пуне кашике џема по избору
Припрема:
Помешајте брашно, шећер, прашак за пециво и прстохват соли у једној посуди. Додајте ванилин шећер. У другој посуди измешајте јаја, отопљени маслац и млеко. Помешајте суве и мокре састојке варјачом. Не треба их пуно мешати, тек толико да се састојци добро сједине. У калуп за мафине ставите папирне корпице, па сваку напуните смесом до пола, ставите џем по избору, па напуните смесом готово до врха. Пеците у загрејаној рерни на 180 степени, око 20 минута док мафини лепо не порумене. Печене и охлађене мафине поспите шећером у праху.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МАФИНИ СА ТИКВИЦАМА И СЈЕНИЧКИМ СИРОМ: Јефтини састојци, а укус прави домаћински
05. 08. 2024. у 16:38

БЕГУНАЦ ИЗ ЗАТВОРА УХВАЋЕН ПОСЛЕ 40 ГОДИНА: Одала га једна информација (ФОТО)
МУШКАРАЦ који је побегао из затвора у Порторику пре скоро 40 година ухапшен је у Флориди, саопштила је полиција округа Ли.
09. 03. 2025. у 16:04

ВУЧИЋ ОТКРИО ВЕЗЕ УСАИД-А И ЦРТЕ: Организација "Да смрадови оду" добијала 190.000 евра, биће још много изненађења наредних дана
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић обишао је у Ковину завршне радове на градском купалишту ''Шљункара'' и том приликом открио да је организација УСАИД плаћала 190 хиљада евра преко ЦРТЕ организацији која се зове "Да смрадови оду".
09. 03. 2025. у 11:56 >> 13:15

УМРЛА ПЕВАЧИЦИНА МАЈКА: Ко је била Хафа Карић и откуд јој арапско име, ретко у Србији?
ЈАВНОСТ је изненадила вест да је преминула једна од омиљених дама породице Карић, Хафа Карић.
09. 03. 2025. у 17:51
Коментари (0)