УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Новости онлине

18. 09. 2024. у 07:00

Процес кисељења је једноставан и захтева само неколико основних корака, а резултат је укусан додатак који ће обогатити било који оброк.

УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 главице црвеног лука
  • 200 мл алкохолног сирћета
  • 250 мл воде
  • ½ кашичице соли
  • 2 кашике шећера
  • ½ кашичице црног бибера у зрну
  • 1 чен белог лука,
  • 4 каранфилића,
  •  сушена љута паприка,
  • 2 ловорова листа, по жељи

Припрема:

Очистите црвени лук и исеците га на танке колутиће. Ставите нарезани лук у чисту теглу. Ако желите, у теглу са луком можете додати бели лук, сушене чили папричице, ловоров лист или гранчицу другог зачинског биља. Прокувајте сирће, воду, шећер, со, бибер у зрну и каранфилић (ако користите) да прокључа у лонцу на средњој ватри. Кувајте смешу док се шећер и со потпуно не растворе, око 5 минута. Прелијте лук у тегли врелим раствором сирћета, тако да лук буде потпуно покривен.

Пустите да се лук охлади на собној температури. Затим поклопите и ставите у фрижидер.

За оптималан укус, оставите да се маринира барем преко ноћи. Укисељени лук је укусан додатак салатама, сендвичима и многим јелима. Може се чувати у фрижидеру до 4 недеље.

(index.hr)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИ ЋЕ НАПАСТИ ЕУ МНОГО РАНИЈЕ: Велико упозорење из Украјине, позната година и главна мета

РУСИЈА је померила своје планове за директну агресију са 2030. на 2027. годину, а Европа је све гласнија о ризику од директног сукоба, у којем би се балтичке државе могле наћи под окупацијом.

20. 12. 2025. у 09:41

Коментари (0)

Огласили се стручњаци – ево колико је у Србији заиста зависника од игара на срећу