УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све
Процес кисељења је једноставан и захтева само неколико основних корака, а резултат је укусан додатак који ће обогатити било који оброк.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2 главице црвеног лука
- 200 мл алкохолног сирћета
- 250 мл воде
- ½ кашичице соли
- 2 кашике шећера
- ½ кашичице црног бибера у зрну
- 1 чен белог лука,
- 4 каранфилића,
- сушена љута паприка,
- 2 ловорова листа, по жељи
Припрема:
Очистите црвени лук и исеците га на танке колутиће. Ставите нарезани лук у чисту теглу. Ако желите, у теглу са луком можете додати бели лук, сушене чили папричице, ловоров лист или гранчицу другог зачинског биља. Прокувајте сирће, воду, шећер, со, бибер у зрну и каранфилић (ако користите) да прокључа у лонцу на средњој ватри. Кувајте смешу док се шећер и со потпуно не растворе, око 5 минута. Прелијте лук у тегли врелим раствором сирћета, тако да лук буде потпуно покривен.
Пустите да се лук охлади на собној температури. Затим поклопите и ставите у фрижидер.
За оптималан укус, оставите да се маринира барем преко ноћи. Укисељени лук је укусан додатак салатама, сендвичима и многим јелима. Може се чувати у фрижидеру до 4 недеље.
(index.hr)
Препоручујемо

РЕЦЕПТ ЗА ПРЖЕНИЦЕ НА МАЛО ДРУГАЧИЈИ НАЧИН: Укусан доручак који ће сви обожавати
14. 09. 2024. у 07:00

КАКО ДА САМИ НАПРАВИТЕ СЕНФ: После овог рецепта, никада нећете ићи по куповни
12. 09. 2024. у 09:30

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"БРАТЕ, МОРАМ!" Шта је Бора пред смрт урадио за Жељка
ПОСЛЕ вести о смрти фронтмена групе "Рибља Чорба", која је потресла регион у септембру прошле године, многе славне личности огласиле су се како би поделиле своје успомене на Бору Ђорђевића.
25. 06. 2025. у 08:29
Коментари (0)