УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Новости онлине

18. 09. 2024. у 07:00

Процес кисељења је једноставан и захтева само неколико основних корака, а резултат је укусан додатак који ће обогатити било који оброк.

УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 главице црвеног лука
  • 200 мл алкохолног сирћета
  • 250 мл воде
  • ½ кашичице соли
  • 2 кашике шећера
  • ½ кашичице црног бибера у зрну
  • 1 чен белог лука,
  • 4 каранфилића,
  •  сушена љута паприка,
  • 2 ловорова листа, по жељи

Припрема:

Очистите црвени лук и исеците га на танке колутиће. Ставите нарезани лук у чисту теглу. Ако желите, у теглу са луком можете додати бели лук, сушене чили папричице, ловоров лист или гранчицу другог зачинског биља. Прокувајте сирће, воду, шећер, со, бибер у зрну и каранфилић (ако користите) да прокључа у лонцу на средњој ватри. Кувајте смешу док се шећер и со потпуно не растворе, око 5 минута. Прелијте лук у тегли врелим раствором сирћета, тако да лук буде потпуно покривен.

Пустите да се лук охлади на собној температури. Затим поклопите и ставите у фрижидер.

За оптималан укус, оставите да се маринира барем преко ноћи. Укисељени лук је укусан додатак салатама, сендвичима и многим јелима. Може се чувати у фрижидеру до 4 недеље.

(index.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња

СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.

01. 04. 2025. у 12:17

Коментари (0)

ПРОСИНЕЧКИ НЕМА ПОЈМА: Бивши репрезентативац Босне и Херцеговине оплео по Робију