УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Новости онлине

18. 09. 2024. у 07:00

Процес кисељења је једноставан и захтева само неколико основних корака, а резултат је укусан додатак који ће обогатити било који оброк.

УКИСЕЉЕНИ ЦРВЕНИ ЛУК: Савршен прилог за све

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 главице црвеног лука
  • 200 мл алкохолног сирћета
  • 250 мл воде
  • ½ кашичице соли
  • 2 кашике шећера
  • ½ кашичице црног бибера у зрну
  • 1 чен белог лука,
  • 4 каранфилића,
  •  сушена љута паприка,
  • 2 ловорова листа, по жељи

Припрема:

Очистите црвени лук и исеците га на танке колутиће. Ставите нарезани лук у чисту теглу. Ако желите, у теглу са луком можете додати бели лук, сушене чили папричице, ловоров лист или гранчицу другог зачинског биља. Прокувајте сирће, воду, шећер, со, бибер у зрну и каранфилић (ако користите) да прокључа у лонцу на средњој ватри. Кувајте смешу док се шећер и со потпуно не растворе, око 5 минута. Прелијте лук у тегли врелим раствором сирћета, тако да лук буде потпуно покривен.

Пустите да се лук охлади на собној температури. Затим поклопите и ставите у фрижидер.

За оптималан укус, оставите да се маринира барем преко ноћи. Укисељени лук је укусан додатак салатама, сендвичима и многим јелима. Може се чувати у фрижидеру до 4 недеље.

(index.hr)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

Коментари (0)

4 производа која ваша деца користе сваки дан и која морате добро одабрати јер могу бити опасна по здравље