РЕЦЕПТ ЗА ПАПРИКЕ У ПАВЛАЦИ: Нестварног су укуса и праве се очас посла

Новости онлине

20. 09. 2024. у 07:00

Паприке у киселој павлаци спадају у омиљену салату или прилог јелима, а оне нису омиљене и заступљене у бројним кухињама без разлога.

РЕЦЕПТ ЗА ПАПРИКЕ У ПАВЛАЦИ: Нестварног су укуса и праве се очас посла

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2,5 кг паприке
  • 1 кг киселе павлаке
  • со по укусу

Припрема:

Добро оперите паприке, па очистите семенке и осушите их.
У сваку паприку сипајте мало соли и размажите је по унутрашњим зидовима, па их ређајте по великој посуди окренуте отвором нагоре. Оставите да одстоје преко ноћи.
Ујутро их окрените да испусте течност, на око сат времена.
У међувремену помешајте киселу павлаку са око три кашике соли, па њом филујте сваку паприку. Потом их споља намажите павлаком и ређајте их једну поред друге у посуди.
Намажите један слој павлаке, па преко ређајте нови ред паприка и тако све док не потрошите материјал, а последњи слој би требало да чини кисела павлака.
Ставите у фрижидер и служите после неколико дана, идеално након једне седмице.

(Glossy)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

НАЈЛЕПША КУПАЛИШТА ЧЕКАЈУ НА ВАС: Летња сезона почиње, a Србија нуди безброј савршених оаза мира