РЕЦЕПТ ЗА ПАПРИКЕ У ПАВЛАЦИ: Нестварног су укуса и праве се очас посла
Паприке у киселој павлаци спадају у омиљену салату или прилог јелима, а оне нису омиљене и заступљене у бројним кухињама без разлога.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2,5 кг паприке
- 1 кг киселе павлаке
- со по укусу
Припрема:
Добро оперите паприке, па очистите семенке и осушите их.
У сваку паприку сипајте мало соли и размажите је по унутрашњим зидовима, па их ређајте по великој посуди окренуте отвором нагоре. Оставите да одстоје преко ноћи.
Ујутро их окрените да испусте течност, на око сат времена.
У међувремену помешајте киселу павлаку са око три кашике соли, па њом филујте сваку паприку. Потом их споља намажите павлаком и ређајте их једну поред друге у посуди.
Намажите један слој павлаке, па преко ређајте нови ред паприка и тако све док не потрошите материјал, а последњи слој би требало да чини кисела павлака.
Ставите у фрижидер и служите после неколико дана, идеално након једне седмице.
(Glossy)

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: "Кључан је био позив једног човека"
У ДРАМИ која је привукла пажњу светске јавности, амерички председник Доналд Трамп јуче је на друштвеним мрежама објавио да су Индија и Пакистан, након четири дана жестоких сукоба дуж границе, пристали на „потпуни и тренутни прекид ватре“.
11. 05. 2025. у 10:48

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?
РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.
10. 05. 2025. у 12:06

"ДА ЛИ СЕ МАКРОН ДРОГИРА?" Јованино питање изазвало смех у студију: "Како да се носе с толиком проблемима..."
ВОДИТЕЉКА Јована Јоксимовић у јутарњем програму на телевизији К1 дотакла се теме Емануела Макрона и спорне ситуације са марамицом и сумњом о употреби опијата, која се проширила друштвеним мрежама.
13. 05. 2025. у 16:57
Коментари (0)