РЕЦЕПТ ЗА ПАПРИКЕ У ПАВЛАЦИ: Нестварног су укуса и праве се очас посла
Паприке у киселој павлаци спадају у омиљену салату или прилог јелима, а оне нису омиљене и заступљене у бројним кухињама без разлога.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 2,5 кг паприке
- 1 кг киселе павлаке
- со по укусу
Припрема:
Добро оперите паприке, па очистите семенке и осушите их.
У сваку паприку сипајте мало соли и размажите је по унутрашњим зидовима, па их ређајте по великој посуди окренуте отвором нагоре. Оставите да одстоје преко ноћи.
Ујутро их окрените да испусте течност, на око сат времена.
У међувремену помешајте киселу павлаку са око три кашике соли, па њом филујте сваку паприку. Потом их споља намажите павлаком и ређајте их једну поред друге у посуди.
Намажите један слој павлаке, па преко ређајте нови ред паприка и тако све док не потрошите материјал, а последњи слој би требало да чини кисела павлака.
Ставите у фрижидер и служите после неколико дана, идеално након једне седмице.
(Glossy)

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)