РЕЦЕПТ ЗА КРАМБЛ СА ЈАБУКАМА: Најлепши хрскави колач из рерне
Потпуно другачији колач са јабукама-крамбл који ћете одмах заволети.
 
                                                                                    Foto: Shutterstock
Састојци:
За надев:
- 450 г јабука
- 50 г смеђег шећера
- 1 кашика брашна
- 1 прстохват млевеног цимета
Остало:
- 300 г брашна
- 1 прстохват соли
- 175 г смеђег шећера
- 200 г маслаца + 1/2 кашике маслаца
Припрема:
Помешајте шећер и брашно у великој посуди. Узмите мало путера и умешајте у смесу с брашном. Мешајте док не добијете смесу сличну презлама. Ставите ољуштене јабуке без коштица у велику посуду те поспите шећером, брашном и циметом. Све добро промешајте. Намастите ватросталну посуду с пола кашике путера. Унутра ставите јабуке и поспите припремљеном смесом од брашна, маслаца и смеђег шећера. Пеците 40-45 минута и послужите уз куглу сладоледа од ваниле. (trpeza)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    Удала се за 25 лета старијег чобанина, доживела шок кад је умро
Марсел Амфу је читав свој живот живео једноставно. Његова кућа није имала ни струје ни воде. То му је омогућило да уштеди огромне суме новца.
28. 10. 2025. у 21:37
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)