СТАРИНСКИ РОЛАТ С ЈАБУКАМА: Једноставан ролат, лако се прави, а неодољиво подсећа на детињство
Једноставни ролат са јабукама по овом рецепту, толико лако се прави да буквално успева свима. Ваздушасто меко тесто и сочни фил ће свакога убедити да сте прави експерт за колаче. Уз додатак ораха и цимета кућом ће се ширити добро познати мирис на бакину кухињу.
Састојци:
- 6 јабука
- 2 кашике шећера
- 1 кашика цимета
- 50 г ораха
- 3 јајета
- 100 г шећера
- 8 г ванилин шећера
- 100 мл млека
- 150 г брашна
- 12 г прашка за пециво
Припрема:
Јабуке ољуштите и нарендајте на крупније ренде. Поспите их шећером и циметом, па пропржите на умереној ватри да се карамелизују и пусте сок. Помешајте их са сецканим орасима и оставите да се прохладе. Плех обложите папиром за печење, па јабуке равномерно распоредите, тако да добијете кору дебљине пола центиметра. Јаја умутите са шећером и ванилин шећером док не побеле. Додајте млеко, брашно и прашак за пециво, па још једном кратко измиксајте да добијете глатко тесто. Прелијте га у плех преко јабука и равномерно размажите. Пеците у рерни на 200 степени око 20 минута. Оставите да се прохлади, па изврните на други папир за печење и пажљиво замотајте ролат. Оставите да се у потпуности охлади, па га сеците на парчиће и служите. По жељи га поспите шећером у праху.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ТОРТА ОПЕРА: Француска фантазија слатких укуса у споју са кафом
04. 10. 2024. у 13:00
ВОЋНИ ЧИА КАРАМЕЛ ПУДИНГ: Лагана посластица која се једе без гриже савести
28. 09. 2024. у 09:00
РЕЦЕПТ ЗА КРАМБЛ СА ЈАБУКАМА: Најлепши хрскави колач из рерне
25. 09. 2024. у 08:00
ПРЕД НАМА СУ ОДЛУЧУЈУЋЕ НЕДЕЉЕ: Европа на коленима са посвађаним лидерима, а Украјина пред амбисом
ПОЉСКИ премијер Доналд Туск рекао је да ће наредне седмице бити одлучујуће, не само за украјински сукоб, већ и за европску будућност.
17. 11. 2024. у 18:44
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у
ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.
17. 11. 2024. у 09:28
Коментари (0)