МИРИС И УКУС ДЕТИЊСТВА И ЈЕСЕНИ: Компот од дуња - Баш оваквог су га правиле наше баке
КОМПОТ од дуња се прави врло једноставно. Проверен је десерт за зиму, који се одувек радо једе и подсећа на детињство.
Састојци:
12 дуња
4 лимуна,
шећер по жељи
2 л воде
Рецепт за компот од дуња:
За компот од дуња у шерпу сипајте воду и убаците лимунтус, као и лимун исецкан на колутове. Дуње исперите и ољуштите кору, па их потопите у раствор који сте направили, да не потамне.
Исеците их на мање кришке или коцкице и распоредите у стерилисане стаклене тегле. Преко дуња послажите колутове лимуна, па убаците у сваку порцију по 5 кашика шећера и прелијте припремљеном водом са лимунтусом преко њих, до врха тегли.
Добро затворите тегле. У велику шерпу сипајте воду и послажите тегле тако да се не додирују, одвојите их крпама и крчајте 20 минута на јакој ватри. Након тога их скините са ватре и оставите да се охладе.
Следећег дана их извадите из шерпе и спремите на тамно и хладно место.
(ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ВУЧИЋ ОТКРИО ШТА МУ ЈЕ ПУТИН РЕКАО: "Украјинци би да бомбардују Москву, али на Западу имају другачији план"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић говорио је о развоју ситуације на украјинском ратишту.
26. 10. 2024. у 10:58
ИМАЛА ЈЕ САМО 33 ГОДИНЕ, ПРЕМИНУЛА ШАМПИОНКА ''СЛАГАЛИЦЕ'': Од Биљане Малиновић се опраштају пријатељи и љубитељи култног квиза
ШАМПИОНКА 156. циклус квиза Слагалица, Биљана Малиновић, преминула је данас у 33. години живота.
23. 10. 2024. у 17:23
ХОЋЕТЕ ЛИ ЈЕ ПОНОВО КУПИТИ? Шта уносите у организам када једете супу из кесице
САМО 15 процената потрошача редовно обраћа пажњу на састав производа.
27. 10. 2024. у 10:47
Коментари (0)