МИРИС И УКУС ДЕТИЊСТВА И ЈЕСЕНИ: Компот од дуња - Баш оваквог су га правиле наше баке

Novosti online

28. 10. 2024. у 14:30

КОМПОТ од дуња се прави врло једноставно. Проверен је десерт за зиму, који се одувек радо једе и подсећа на детињство.

МИРИС И УКУС ДЕТИЊСТВА И ЈЕСЕНИ: Компот од дуња - Баш оваквог су га правиле наше баке

Фото Shutterstock

Састојци:

12 дуња

40 г лимунтуса
4 лимуна,
шећер по жељи
2 л воде

Рецепт за компот од дуња:

За компот од дуња у шерпу сипајте воду и убаците лимунтус, као и лимун исецкан на колутове. Дуње исперите и ољуштите кору, па их потопите у раствор који сте направили, да не потамне.

Исеците их на мање кришке или коцкице и распоредите у стерилисане стаклене тегле. Преко дуња послажите колутове лимуна, па убаците у сваку порцију по 5 кашика шећера и прелијте припремљеном водом са лимунтусом преко њих, до врха тегли.

Добро затворите тегле. У велику шерпу сипајте воду и послажите тегле тако да се не додирују, одвојите их крпама и крчајте 20 минута на јакој ватри. Након тога их скините са ватре и оставите да се охладе.

Следећег дана их извадите из шерпе и спремите на тамно и хладно место.

(ствар укуса)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

ШТА НИЈЕ У РЕДУ СА ТИМ?: Чувени тенисер открио када би Новак Ђоковић могао да заврши каријеру