САВРШЕНО ПРЕДЈЕЛО ЗА АРАНЂЕЛОВДАН: Традиционалан, а једноставан рецепт за пихтије неодољивог укуса
Славске пихтије пуне су меса, савршено декорисане и једно од предјела које се мора наћи на вашој трпези.
Састојци:
- 1 кг било ког меса са костима
- 1 средњи лук
- 1 мала шаргарепа
- 2-3 ловорова листа
- 5 ченова белог лука
- 1/2 кашичице свеже млевеног бибера
- 40 г желатина
- 2 литра воде
- со
Припрема:
Како бисте направили пихтије, прво исперите месо и прелијте са два литра воде. Ставите на ватру и доведите до кључања. Склоните са ватре и оцедите први бујон. Затим месо поново прелијте са два литра воде и прокувајте. Пажљиво уклоните сву пену. Покријте поклопцем и смањите ватру на најмању. Оставите да се кува 2 сата.
Након истека времена додајте опрани лук у љусци, очишћену шаргарепу и ловоров лист. Оставите да се крчка још 1,5 сат. Пола сата пре него што буде готово, посолите по укусу, али треба да буде мало више слано. Извадите лук и шаргарепу. Ставите месо на тањир и оставите да се охлади. Процедите течност кроз газу.
Отприлике 200 мл укупне количине течности сипајте у шерпу и охладите. У овај део додајте желатин, промешајте и оставите 10 минута да набубри. Након растварања желатина на лаганој ватри, требало би да се претвори у течност, али пазите да не проври. Сипајте желатин у главну течност, промешајте и охладите на собној температури.
Охлађено месо раздвојте на влакна и додајте црни бибер и рендани бели лук, па све добро измешајте. Ставите део меса у одговарајућу посуду. Преко тога сипајте охлађену течност. Посуду прекријте најлонском фолијом и ставите у фрижидер на неколико сати, или још боље, преко ноћи. Украсите пре сервирања бобицама нара и першуновог листа.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
БЕЛА ЧОРБА ОД ПИЛЕТИНЕ: Према рецепту наших бака, идеална за ове хладне дане
13. 11. 2024. у 10:00
ЛИКЕР ОД МАНДАРИНЕ: Освежавајући аперитив за све љубитеље слатких пића
12. 11. 2024. у 18:54
МАКРОН СВЕ ИЗНЕНАДИО: Ево шта каже о преговорима са Путином
ФРАНЦУСКИ председник Емануел Макрон рекао је да не искључује могућност преговора са руским председником Владимиром Путином „када контекст дозвољава“.
17. 11. 2024. у 21:03
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева
АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.
17. 11. 2024. у 19:48
ДА ЧОВЕК НЕ ПОВЕРУЈЕ: Погребни бизнис - ево чиме се Легија бави у затвору
ТАЈ посао му је плаћен.
18. 11. 2024. у 15:42
Коментари (0)