КНЕДЛЕ СА ЏЕМОМ И ОРАСИМА: Сочне и слатке, најбоље одмах ставите дуплу меру

Новости онлине

21. 11. 2024. у 11:00

Старински слаткиш из бакине кухиње који буди носталгију, а топи се у устима.

КНЕДЛЕ СА ЏЕМОМ И ОРАСИМА: Сочне и слатке, најбоље одмах ставите дуплу меру

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 2 шоље брашна
  • 1 шоља џема по избору
  • 1кг кромпира
  • 200 г млевених ораха
  • 200 г шећера
  • 2 кесице ванилиног шећера

Припрема:

Оперите кромпир па га скувајте у љусци. Онда га ољуштите па га изгњечите као пире. Умешајте 2 шоље брашна па замесите тесто. У шерпу сипајте три литра воде, па оставите да прокључа. Руком направите лоптице од теста. Спљоштите сваку па у средину ставите кашичицу џема. Обликујте кнедлу па спуштајте у кључалу воду. Кад се подигну на површину вадите их рупичастом кашиком. Затим, ваљајте сваку кнедлу у мешавину шећера, млевених ораха и ванилин-шећера. Служите топле.

(trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

ВЕЛИКА ПРОМЕНА У ШКОЛАМА У СРБИЈИ: Од данас ништа неће бити исто, односи се на родитеље

РОДИТЕЉИ школараца у Србији од данас добијају аутоматска звучна обавештења када наставник у електронски дневник упише изостанак детета са часа или нову оцену. Мада су деца годинама налазила начине да не кажу родитељима баш сва дешавања у школи, то сада више неће бити могуће.

17. 04. 2025. у 11:29

Коментари (0)

ШВАЈНШТАЈГЕРОВА ТВ КОЛЕГИНИЦА ОБЈАВИЛА: ОЧЕКУЈЕМ ДЕТЕ! Цела Немачка прича о разводу Ане Ивановић и - овоме