РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ХЛЕБ: Мекан као душа, а пун укусних семенки

Новости онлине

11. 12. 2024. у 07:00

Посни хлебови су право олакшање због њихове брзе и једноставне припреме.

РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ХЛЕБ: Мекан као душа, а пун укусних семенки

Foto: Shutterstock

То никако не умањује њихов фантастичан укус. У то се лако можете уверити, захваљујући овом рецепту.

Састојци:

  • 200г црног брашна и око 300 г белог брашна
  • 1 кесица квасца
  • со 
  • две чаше топле воде
  • мало шећера
  • кашика сусама и кашика лана
  •  

Припрема:

У топлу воду додајте квасац, мало промешајте, па додајте со, шећер и брашно.

Мешајте смесу док не добијете глатко тесто.

У току мешања додајте семенке и умесите их у тесто.

Оставите барем 30 минута да се удвостручи, а затим у загрејаној рерни на 200 степени, пеците 20 минута.

(trpeza)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

БОТОВИ ВОДЕ СЛЕДЕЋИ БИКОВСКИ ТРЕНД ЗА МЕМЕ КРИПТОВАЛУТЕ – Снортер даје предност дегенима, ICO  премашио 1 милион долара