РЕЦЕПТ ЗА ПОСНИ ХЛЕБ: Мекан као душа, а пун укусних семенки
Посни хлебови су право олакшање због њихове брзе и једноставне припреме.

Foto: Shutterstock
То никако не умањује њихов фантастичан укус. У то се лако можете уверити, захваљујући овом рецепту.
Састојци:
- 200г црног брашна и око 300 г белог брашна
- 1 кесица квасца
- со
- две чаше топле воде
- мало шећера
- кашика сусама и кашика лана
Припрема:
У топлу воду додајте квасац, мало промешајте, па додајте со, шећер и брашно.
Мешајте смесу док не добијете глатко тесто.
У току мешања додајте семенке и умесите их у тесто.
Оставите барем 30 минута да се удвостручи, а затим у загрејаној рерни на 200 степени, пеците 20 минута.
(trpeza)

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)