БАНИНИ КЕКСИЋИ: Праве се на брзину, а једу са ужитком
Банини кексићи један су од омиљених избора уз шољицу топлог чаја или кафе, а посебно су популарни јер су мекани и пуни слатког надева.
Иако ће изгледати декоративно и ако буду једноставни, округли, модлице у разним облицима даће им још лепши изглед, па не пропустите да их направите овог децембра.
Састојци:
- 2 цела јајета
- 5 шољица брашна
- 1 кесица прашка за пециво
- 2 шољице шећера
- 1 кесица ванилиног шећера
- 2 шољице уља
- џем по укусу
- шећер у праху (за посипање)
Припрема:
Умутите јаја, па им додајте уље и промешајте.
Мало по мало, сипајте брашно претходно помешано с прашком за пециво, док не добијете тесто, које треба да месите кратко. Развуците тесто оклагијом. Требало би да буде дебљине једног прста. Вадите чашом кругове или модлицама облике по жељи.
Издубите врхом прста тесто на средини, па убаците по кашичицу џема.
Пеците у рерни претходно загрејаној на 200 степени, око 10 минута.
Док су још топли, поспите колачиће шећером у праху.
(glossy)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПОСНА БАЈАДЕРА: Подједнако укусна као и мрсна, колач за сва времена
26. 09. 2024. у 21:53
ЈАФА КОЛАЧ: Неодољива посластица који подсећа на најдражи кекс (ВИДЕО)
08. 12. 2024. у 13:00
"СРАМ ТЕ БИЛО, ОАФЕ ШИЦЕ" Маск жестоко одговорио Шолцу због онога што је рекао у Давосу
АМЕРИЧКИ милијардер Илон Маск поручио је немачком канцелару Олафу Шолцу да треба да га буде срамота назвавши га "Оафом Шицом".
22. 01. 2025. у 08:22
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
"ИЗБОМБАРДОВАЛИ СМО СРБЕ САМО ТАКО": Певач служио на КиМ 1999. - јавност у неверици због његове изјаве (ВИДЕО)
ПЕВАЧ Џејмс Блант, који се прославио дебитантским албумом "Back to Bedlam", служио је у Кфору 1999. године, за време и непосредно након бомбардовања.
27. 01. 2025. у 12:07
Коментари (0)