ПОСНА ПОГАЧА: Прави се од неколико основних састојака и идеална је за сваки дан

Новости онлине

30. 03. 2025. у 07:00

Рецепт за најмекшу посну погачу, укусно и једноставно.

ПОСНА ПОГАЧА: Прави се од неколико основних састојака и идеална је за сваки дан

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 350 г брашна
  • 150 мл уља
  • посни маргарин
  • 150 мл млаке воде
  • 1/2 свежег квасца
  • 1 кашичица соли
  • прстохват шећера за квасац

Припрема:

Како бисте направили посну погачу, прво помешајте шећер и квасац у млакој води, како би квасац нарастао. Потом додајте уље и со, и постепено додајте брашно, па умесите тесто, тако да се не лепи за руке. Оставите тесто да одстоји 10 минута. Након тога га разваљајте оклагијом у круг и премажите посним маргарином.

Преклопите тесто два пута. Премажите плех уљем и загрејте рерну на 250 степени. Убаците погачу у науљен плех и оставите да одстоји док се рерна не загреје. Пре печења премажите погачу хладном водом и пеците док не порумени. Када се мало прохлади, уживајте!

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери убице циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)

Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.

29. 03. 2025. у 19:25

Коментари (0)

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића