ПОСНА ПОГАЧА: Прави се од неколико основних састојака и идеална је за сваки дан
Рецепт за најмекшу посну погачу, укусно и једноставно.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 350 г брашна
- 150 мл уља
- посни маргарин
- 150 мл млаке воде
- 1/2 свежег квасца
- 1 кашичица соли
- прстохват шећера за квасац
Припрема:
Како бисте направили посну погачу, прво помешајте шећер и квасац у млакој води, како би квасац нарастао. Потом додајте уље и со, и постепено додајте брашно, па умесите тесто, тако да се не лепи за руке. Оставите тесто да одстоји 10 минута. Након тога га разваљајте оклагијом у круг и премажите посним маргарином.
Преклопите тесто два пута. Премажите плех уљем и загрејте рерну на 250 степени. Убаците погачу у науљен плех и оставите да одстоји док се рерна не загреје. Пре печења премажите погачу хладном водом и пеците док не порумени. Када се мало прохлади, уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство
24. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ВИНОГРАДАРСКА ПОГАЧА: Симбол трпезе за Светог Трифуна, одушевиће све укућане
14. 02. 2025. у 07:00Jована Васић

ТРАМП ОТКРИО УЗРОК СУКОБА У УКРАЈИНИ: "То је вероватно оно што је започело рат"
ПИТАЊЕ чланства Украјине у НАТО-у постало је узрок сукоба, рекао је амерички председник Доналд Трамп новинарима у Белој кући.
01. 04. 2025. у 07:35

АМЕРИКА СПРЕМА ВЕЛИКИ УДАР: Бомбардери "убице" циљају нуклеарне електране у Ирану (ФОТО)
Сједињене Државе су распоредиле стелт бомбардере Б-2 Спирит у војну базу Дијего Гарсија у Индијском океану, потез који би наводно могао бити повезан са припремама за потенцијални напад на иранску нуклеарну инфраструктуру.
29. 03. 2025. у 19:25

ТЕШКИ ТРЕНУЦИ: Откривен узрок смрти Жељка Рутовића
ЈЕДАН је од ретких учесника филма "Видимо се у читуљи" који су преживели, преминуо је у Италији.
31. 03. 2025. у 12:59
Коментари (0)