ПОСНА ПОГАЧА: Прави се од неколико основних састојака и идеална је за сваки дан
Рецепт за најмекшу посну погачу, укусно и једноставно.

Фото Shutterstock
Састојци:
- 350 г брашна
- 150 мл уља
- посни маргарин
- 150 мл млаке воде
- 1/2 свежег квасца
- 1 кашичица соли
- прстохват шећера за квасац
Припрема:
Како бисте направили посну погачу, прво помешајте шећер и квасац у млакој води, како би квасац нарастао. Потом додајте уље и со, и постепено додајте брашно, па умесите тесто, тако да се не лепи за руке. Оставите тесто да одстоји 10 минута. Након тога га разваљајте оклагијом у круг и премажите посним маргарином.
Преклопите тесто два пута. Премажите плех уљем и загрејте рерну на 250 степени. Убаците погачу у науљен плех и оставите да одстоји док се рерна не загреје. Пре печења премажите погачу хладном водом и пеците док не порумени. Када се мало прохлади, уживајте!
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПОГАЧА СА СУВИМ ГРОЖЂЕМ И ОРАСИМА: Богата, сочна посластица (ВИДЕО)
01. 01. 2025. у 07:00Новости онлине

РЕЦЕПТ ЗА НАЈЛЕПШУ ДОМАЋУ ПОГАЧУ БЕЗ ЈАЈА И КВАСЦА: Спрема се брзо и лако, а мирисом враћа у детињство
24. 02. 2025. у 07:00Јована Васић

ВИНОГРАДАРСКА ПОГАЧА: Симбол трпезе за Светог Трифуна, одушевиће све укућане
14. 02. 2025. у 07:00Jована Васић

ШПАНИЈА ПРОГЛАСИЛА ВАНРЕДНО СТАЊЕ
МИНИСТАРСТВО унутрашњих послова Шпаније прогласило је ванредно стање након данашњег нестанка струје.
28. 04. 2025. у 21:32

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

ЗВАНИЧНО - РАЗВЕЛА СЕ ГАГА: Процес дуг 13 месеци, ПРОМЕНИЛА презиме, а Тони има нову девојку и то милионерку
ПАПИРИ за развод певачице Драгане Мирковић и Тонија Бијелића су потписани, а бракоразводни поступак је окончан после нешто више од годину дана.
29. 04. 2025. у 14:20 >> 14:21
Коментари (0)