КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋА МАСТ: Која сваком јелу даје посебан шмек
Шмалц (Schmaltz) је маст која се прави од пилеће или ћуреће масноће, као и од кожице.

Foto: Shutterstock
Обично се користити уместо путера или маргарина, а овако припремљена маст је одличан избор ако желите да побољшате укус јелима. Шмалц кувари упоређују с текућим златом међу састојцима који побољшавају арому и укус јела. Ову маст не морате само да користите за припрему јела и колача, већ можете да је мажете на хлеб уместо намаза.
Састојци:
- 250 г пилеће масти и кожице
- 1 црни лук
Припрема:
Кожу са пилетина ситно исецкајте и помешајте са машћу, па ставите у шерпу и сипајте воду тек толико да покрије. Кувајте док смеса не крене да кључа, па смањите температуру и наставите да кувате док сва вода не испари, отприлике неких сат времена. На крају додајте ситно сецкани црни лук и оставите на шпорету још неких 15 минута, довољно је да омекша. Добијену маст процедите и додајте у јела или мажите на хлеб. Ако је потребно посолите.
(stvarukusa)
Препоручујемо

САВЕТИ ЗА КУВАЊЕ: Једноставни трикови с којима ће тестенина увек бити савршена
24. 02. 2025. у 16:25Јована Васић

7 САВЕТА ДА ВАМ МЕСО БУДЕ СОЧНО: Уз ове сугестије свако месо које будете припремали биће савршено сочно и меко
22. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)