КАКО СЕ ПРАВИ ДОМАЋА МАСТ: Која сваком јелу даје посебан шмек
Шмалц (Schmaltz) је маст која се прави од пилеће или ћуреће масноће, као и од кожице.

Foto: Shutterstock
Обично се користити уместо путера или маргарина, а овако припремљена маст је одличан избор ако желите да побољшате укус јелима. Шмалц кувари упоређују с текућим златом међу састојцима који побољшавају арому и укус јела. Ову маст не морате само да користите за припрему јела и колача, већ можете да је мажете на хлеб уместо намаза.
Састојци:
- 250 г пилеће масти и кожице
- 1 црни лук
Припрема:
Кожу са пилетина ситно исецкајте и помешајте са машћу, па ставите у шерпу и сипајте воду тек толико да покрије. Кувајте док смеса не крене да кључа, па смањите температуру и наставите да кувате док сва вода не испари, отприлике неких сат времена. На крају додајте ситно сецкани црни лук и оставите на шпорету још неких 15 минута, довољно је да омекша. Добијену маст процедите и додајте у јела или мажите на хлеб. Ако је потребно посолите.
(stvarukusa)
Препоручујемо

САВЕТИ ЗА КУВАЊЕ: Једноставни трикови с којима ће тестенина увек бити савршена
24. 02. 2025. у 16:25Јована Васић

7 САВЕТА ДА ВАМ МЕСО БУДЕ СОЧНО: Уз ове сугестије свако месо које будете припремали биће савршено сочно и меко
22. 02. 2025. у 13:00Jована Васић

ДОГОВОРЕНО ПРИМИРЈЕ ИРАНА И ИЗРАЕЛА: Трамп - Крај рата; Бомбе САД нису уништиле нуклеарна постројења? (ФОТО/ВИДЕО)
РАТ Израела и Ирана - 11. дан.
23. 06. 2025. у 08:17 >> 00:53

ХАМНЕИ ПРЕВАРИО ТРАМПА: Америка гађала празно нуклеарно постројење?
ВИСОКИ ирански извори рекли су Реутерсу да је већина високо обогаћеног уранијума на локацији Фордо уклоњена пре америчког напада.
22. 06. 2025. у 10:37

"БРАТЕ, МОРАМ!" Шта је Бора пред смрт урадио за Жељка
ПОСЛЕ вести о смрти фронтмена групе "Рибља Чорба", која је потресла регион у септембру прошле године, многе славне личности огласиле су се како би поделиле своје успомене на Бору Ђорђевића.
25. 06. 2025. у 08:29
Коментари (0)