ТРАДИЦИОНАЛНА СРПСКА ГИБАНИЦА: Рецепт за најбољу врсту пите која се слаже у слојевима и просто топи у устима

Novosti online

14. 08. 2023. у 10:00

Доносимо вам рецепт за најбољу гибаницу, толико је укусна, прсте да полижете!

ТРАДИЦИОНАЛНА СРПСКА ГИБАНИЦА: Рецепт за најбољу врсту пите која се слаже у слојевима и просто топи у устима

Фото:Јутјуб/Принтскрин

Српска гибаница је врста пите која се слаже у слојевима, надев је од сира, а залива се мешавином јогурта, јаја, уља, воде и соли. Послужује се у свим могућим приликама, од доручка и вечере, преко предјела на разним слављима, па чак и пикника.

Сир који се користи је тврди стари крављи сир, јер је он мастан и слан и самим тим је пита укуснија и лепша. Навикли смо некако на ситни сир, али вам стварно препоручујемо да направите са старим. Одлична је и са фета сиром уколико не нађете стари крављи.

  • 1 кг кора за пите
  • 500 г старог сланог сира
  • 2 кашичице соли
  • 200 мл уља
  • 8 целих јаја
  • 200 мл воде
  • 500 мл јогурта

ПРИПРЕМА:

Укључити рерну на 200 степени да се загреје. Поделити коре на шест делова. Поделити сир на пет делова.

Подмазати велики плех и послагати први део кора једну на другу и сваку премазати са мало уља. На задњу кору ставити комадиће сира. Тако радити до краја са корама и сиром.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

ШТА ЈЕ АТАЦМС КОЈИМ ЋЕ УКРАЈИНА УДАРИТИ НА РУСИЈУ? Америчка ракета има домет 300 км, користи се за гађање ових циљева

АДМИНИСТРАЦИЈА америчког председника Џозефа Бајдена укинула је данас ограничења која су досад Украјини блокирала употребу америчког оружја за нападе дубоко на руску територију.

17. 11. 2024. у 19:48

ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ: Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

"ТЕРАЛИ СУ МЕ ДА РАДИМ ЈУТАРЊИ ПРОГРАМ, НАСИЛНО - ПО КАЗНИ": Оливера Ковачевић о каријери на РТС-у

ВОДИТЕЉКА Оливера Ковачевић је о својим почецима, изазовима у послу, о томе зашто понекад пожели да буде викиншка ратница, као и о свему што јој даје снагу и инспирацију.

17. 11. 2024. у 09:28

Коментари (0)

СРБИН МУ ПРОМЕНИО ЖИВОТ! Новак Ђоковић је изговорио само седам речи и Ник Кирјос од тада више није исти човек