ДОДАЈТЕ ЈЕДАН САСТОЈАК У ТЕСТО И ВАШЕ ПЕЦИВО ЋЕ БИТИ СВЕЖЕ ДАНИМА: Јефтин је, а већина га већ има у кухињи
Састојак који сви углавном имају у кухињи учиниће да ваше пециво буде свеже и мекано данима. Направити најбоље тесто није сложен процес, али се мора поштовати, како би резултат био добар.
Foto: Jutjub/Printskrin/ Cookrate - Dough Recipes
Важно је да сви састојци за тесто имају пре мешења собну температуру, зато их бар сат пре почетка рада ставите на радну даску. Ако користите суви квасац, одмах га помешајте са брашном и свим осталим додацима за тесто.
Сигурно да већина домаћица има своје цаке како да јој тесто баш сваки пут успе, али један трик омогућиће да пециво које направите буде свеже и по неколико дана. Није важно да ли месите кифлице, хлеб или лепиње довољно је да само додате један састојак. У питању је скроб који помаже код свих врста теста. Уколико њега додате у тесто, оно ће бити прозрачније, а пециво укусније и свежије. Оно што је битно да урадите је да помешате скроб са брашном, па да тако додате у тесто, а не да га додајете са неким другим састојцима.
Размера је следећа - на 4 шоље брашна иде 1 кашика скроба. Тесто након тога припремајте по уобичајеном рецепту и остављате га да нарасте као и иначе.
(Курир Стил)
Препоручујемо
ТРАМПОВ ПЛАН САДРЖИ ДО САДА НЕВИЂЕНО ОБЕЋАЊЕ: "Велика победа за Зеленског и дугорочну безбедност Украјине"
МИРОВНИ план председника САД-а Доналда Трампа за Украјину садржи модел безбедносних гаранција налик члану 5 НАТО-а, што би обавезало САД и европске савезнике да напад на Украјину третирају као напад на целу „трансатлантску заједницу“, према нацрту који је објавио Axios.
21. 11. 2025. у 07:56
ПУТИН ЗАВРШИО У БОЛНИЦИ: Провео ноћ на клиници
РУСКИ председник Владимир Путин објавио је да је завршио годишњи лекарски преглед и резултати су добри.
19. 11. 2025. у 20:22
"ПОЧЕЛИ СУ ДА МИ ОТКАЗУЈУ ОРГАНИ..." Чедина борба за жвиот: "Доктори су ми дали још пар недеља живота" (ВИДЕО)
"ЛЕКАРИ су констатовали да више немам плућа и да се ради о недељама, евентуално још неком месецу..."
20. 11. 2025. у 16:08
Коментари (0)