РЕЦЕПТ ЗА ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Меке, сочне, топе се - Традиционално српско пециво коме нико не може да одоли

Novosti online

18. 10. 2023. у 19:00

ДОМАЋИМ погачицама са чварцима нећете моћи да одолите, а праве се никад лакше.

РЕЦЕПТ ЗА ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Меке, сочне, топе се - Традиционално српско пециво коме нико не може да одоли

Фото: Принтскрин Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije

Погачицама са чварцима мало ко може да одоли. Најлепше су док су још вруће у комбинацији са киселим млеком, али су спремљене по овом рецепту свеже дуго, тако да могу да остану и за вечеру. Без сумње су једне од омиљених спских јела.

Састојци:

300 г млевених чварака

1 кг брашна
свеж квасац
500 мл млека
100 г маргарина
2 жуманца
2 кашичице соли
1 кашичица шећера
бибер

Фото: Принтскрин Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije

Припрема:

Квасац уситните, па му додајте мало топлог млека и шећера и оставите да ускисне. У брашно додајте маргарин, жуманца, со, мало млека и руком промешајте, па додајте квасац, остатак млека и умесите тесто. Прекријте тесто крпом и оставите да одстоји на топлом месту пола сата. У уситњене чаврке додајте мало бибера и соли.

Када је тесто надошло развуците га оклагијом, поспите га чварцима, па га поново премесите и оставите да одстоји још 20-ак минута. Поново развуците тесто оклагијом и модлом или чашом вадите погачице, па их ређајте у подмазан плех, најбоље са свињском машћу. Размутите жуманце са млеком и одозго премажите погачице. Пеците на 180 степени 25-30 минута док не порумене.

(Стил)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за Билд о руским бомбама - Ово није могло да се замисли...

„КАО ДА НИКАДА НИСУ ПОСТОЈАЛЕ“ Немачки новинар у репортажи за "Билд" о руским бомбама - "Ово није могло да се замисли..."

НА ЗАПАДУ нису могли да верују да постоји тако масивна бомба као што је ФАБ-3000 коју су руске снаге недавно употребиле у Украјини, оцењује немачки новинар Јулијан Репке у репортажи за „Билд“.

22. 06. 2024. у 19:05

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

О ОВОМЕ СЕ НЕ ПРИЧА: Рођак Луке Модрића био мајор у Крајини - Јово сведочио у Хагу против Готовине (ФОТО)

ФУДБАЛЕРЕ Хрватске неколико секунди делило је од осмине финала Европског првенства које се ове године одржава у Немачкој, али се онда све распало у осмом минуту надокнаде.

25. 06. 2024. у 20:15

Коментари (0)

ТЕНИСКИ ПОТРЕС: Јаник Синер одлучује да ли Новак Ђоковић игра Вимблдон?