РЕЦЕПТ ЗА ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Меке, сочне, топе се - Традиционално српско пециво коме нико не може да одоли
ДОМАЋИМ погачицама са чварцима нећете моћи да одолите, а праве се никад лакше.

Фото: Принтскрин Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije
Погачицама са чварцима мало ко може да одоли. Најлепше су док су још вруће у комбинацији са киселим млеком, али су спремљене по овом рецепту свеже дуго, тако да могу да остану и за вечеру. Без сумње су једне од омиљених спских јела.
Састојци:
300 г млевених чварака Фото: Принтскрин Јутјуб/Sanja Mandic Sanjine djakonije
1 кг брашна
свеж квасац
500 мл млека
100 г маргарина
2 жуманца
2 кашичице соли
1 кашичица шећера
бибер
Припрема:
Квасац уситните, па му додајте мало топлог млека и шећера и оставите да ускисне. У брашно додајте маргарин, жуманца, со, мало млека и руком промешајте, па додајте квасац, остатак млека и умесите тесто. Прекријте тесто крпом и оставите да одстоји на топлом месту пола сата. У уситњене чаврке додајте мало бибера и соли.
Када је тесто надошло развуците га оклагијом, поспите га чварцима, па га поново премесите и оставите да одстоји још 20-ак минута. Поново развуците тесто оклагијом и модлом или чашом вадите погачице, па их ређајте у подмазан плех, најбоље са свињском машћу. Размутите жуманце са млеком и одозго премажите погачице. Пеците на 180 степени 25-30 минута док не порумене.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)