РЕЦЕПТ ЗА ПОГАЧИЦЕ СА ЧВАРЦИМА: Меке, сочне, топе се - Традиционално српско пециво коме нико не може да одоли
ДОМАЋИМ погачицама са чварцима нећете моћи да одолите, а праве се никад лакше.
Погачицама са чварцима мало ко може да одоли. Најлепше су док су још вруће у комбинацији са киселим млеком, али су спремљене по овом рецепту свеже дуго, тако да могу да остану и за вечеру. Без сумње су једне од омиљених спских јела.
Састојци:
300 г млевених чварака
1 кг брашна
свеж квасац
500 мл млека
100 г маргарина
2 жуманца
2 кашичице соли
1 кашичица шећера
бибер
Припрема:
Квасац уситните, па му додајте мало топлог млека и шећера и оставите да ускисне. У брашно додајте маргарин, жуманца, со, мало млека и руком промешајте, па додајте квасац, остатак млека и умесите тесто. Прекријте тесто крпом и оставите да одстоји на топлом месту пола сата. У уситњене чаврке додајте мало бибера и соли.
Када је тесто надошло развуците га оклагијом, поспите га чварцима, па га поново премесите и оставите да одстоји још 20-ак минута. Поново развуците тесто оклагијом и модлом или чашом вадите погачице, па их ређајте у подмазан плех, најбоље са свињском машћу. Размутите жуманце са млеком и одозго премажите погачице. Пеците на 180 степени 25-30 минута док не порумене.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)