АРАПСКЕ ПАЛАЧИНКЕ С ПУНО РУПИЦА, МНОГО СУ УКУСНИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Мекане, пенасте и неодољиве, сви ће тражити рецепт

Татјана Марковић

14. 11. 2023. у 07:00

Багхрир или катајеф су арапске палачинке, посебан специјалитет у Алжиру, Мароку и Тунису.

АРАПСКЕ ПАЛАЧИНКЕ С ПУНО РУПИЦА, МНОГО СУ УКУСНИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Мекане, пенасте и неодољиве, сви ће тражити рецепт

Фото: Принтскрин Јутјуб

Мале су, сунђерасте и праве се од гриза или брашна. Када се правилно спреме, имају пуно рупица, које упијају било који сос при сервирању. Најчешће се једу са медом и путером, али се такође могу исећи на коцкице и послужити са џемом.

Састојци:

2 шољице гриза
1 шољица брашна
1 кесица сувог квасца
1/4 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице соли
1/2 кашичице шећера
1 јаје
1 шољица топлог млека
2 шољице топле воде

Фото: Принтскрин Јутјуб

Припрема:

Све састојке измешајте миксером док не добијете глатку смесу. Оставите тесто да одстоји пола сата. Када на површини теста настану мехурићи, тесто је спремно за печење. Загрејте тигањ, средње величине, па пуном кутлачом разлијте тесто и пустите да се сам оформи облик палачнка. Пеците минут до два, без окретања.

Готова је кад не остану влажни делови на њој, а можете је тестирати тако што ћете је благо пипнути, треба да буде сунђерасте текстуре и да не остаје на прсту. Извадите из тигања и оставите да се хлади. Пазите да дно палачинки не постане превише браон.

Сваки багхрир хладите засебно, пре него што их наређате један на други, да се не би слепили.

(Стил)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Коментари (0)

Џезверска - кафа која окупља