АРАПСКЕ ПАЛАЧИНКЕ С ПУНО РУПИЦА, МНОГО СУ УКУСНИЈЕ ОД ОБИЧНИХ: Мекане, пенасте и неодољиве, сви ће тражити рецепт
Багхрир или катајеф су арапске палачинке, посебан специјалитет у Алжиру, Мароку и Тунису.

Фото: Принтскрин Јутјуб
Мале су, сунђерасте и праве се од гриза или брашна. Када се правилно спреме, имају пуно рупица, које упијају било који сос при сервирању. Најчешће се једу са медом и путером, али се такође могу исећи на коцкице и послужити са џемом.
Састојци:
2 шољице гриза Фото: Принтскрин Јутјуб
1 шољица брашна
1 кесица сувог квасца
1/4 кашичице прашка за пециво
1/2 кашичице соли
1/2 кашичице шећера
1 јаје
1 шољица топлог млека
2 шољице топле воде
Припрема:
Све састојке измешајте миксером док не добијете глатку смесу. Оставите тесто да одстоји пола сата. Када на површини теста настану мехурићи, тесто је спремно за печење. Загрејте тигањ, средње величине, па пуном кутлачом разлијте тесто и пустите да се сам оформи облик палачнка. Пеците минут до два, без окретања.
Готова је кад не остану влажни делови на њој, а можете је тестирати тако што ћете је благо пипнути, треба да буде сунђерасте текстуре и да не остаје на прсту. Извадите из тигања и оставите да се хлади. Пазите да дно палачинки не постане превише браон.
Сваки багхрир хладите засебно, пре него што их наређате један на други, да се не би слепили.
(Стил)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

РУЉА ИЗВУКЛА БРИТАНЦА ИЗ СТАНИЦЕ И ЗАПАЛИЛА ГА: Полиција није реаговала из страха за сопствену безбедност
БРИТАНСКИ држављанин преминуо је од последица тешких опекотина након што га је, према наводима локалних медија, група људи извукла из полицијске станице и запалила на улици, јавља Скај њуз.
22. 04. 2025. у 12:01

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)