СИЈА СЕ КАО ДУКАТ, НЕМА КОМЕ НИЈЕ УСПЕЛА: Памук погача

Novosti online

29. 11. 2023. у 16:12

НА једноставан начин преукусна домаћа погача. Мекано тесто загрејаће вам душу и тело, а улепшаче изгледом сваку трпезу.

СИЈА СЕ КАО ДУКАТ, НЕМА КОМЕ НИЈЕ УСПЕЛА: Памук погача

Фото Pixabay free images

Потребно је:

* 200 мл киселе воде

* 200 мл млека
* 200 мл уља
* 1 кашичица шећера
* 2 кашичице соли
* 25 г свежег квасца
* 700 г брашна
    За премазивање:
* 1 жуманце
* 1 кашика уља
* 1 кашика млека

Припрема:

Квасац измрвите у посуди па додајте шећер и топло млеко, па промешајте. Када се квасац активира за неких 10 минута сипајте киселу воду, уље, просејано брашно и со. Умесите тесто. Покријте и оставите да надође. Поделите квасац на 2 једнака дела. Један део развуците у круг, а затим исеците 16 троуглова. Уролајте троуглове у кифлице и поређајте у тепсију, обложену пек папиром. На средину тепсије поређајте кифлице у круг. Од друге половине теста одвојите 150 г,а преостало тесто развуците у круг. Исеците 8 троуглова и уролајте кифлице. Сваку пресеците по средини и ту пресечени део ређајте уз обод. Сада цела тепсија треба да буде обложена кифлицама, а у средину где је шупљина ставите оно тесто које сте одвојили са стране, али прво га обликујте у круг. Умутите жуманце са млеком и уљем, па премажите погачу. Можете да поспете семенкама, ако желите. Пеците у загрејаној рерни на 170°Ц око 40 минута. На половини печења ако вам делује да ће да изгори ставите пек папир и наставите да печете.

Пријатно !

(Трпеза)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД

БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.

18. 05. 2024. у 09:45

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ

КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.

18. 05. 2024. у 11:47

Коментари (0)

СРПСКА КОШАРКА ТУГУЈЕ: Преминуо један од двојице тренера који су све освојили са репрезентацијом