СУПЕР ПРЕДЈЕЛО ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА ПУЊЕНО РИБОМ: Новогодишња јелка од 5 састојака
СТИГЛИ су нам празници и битно је како ћете украсити вашу свечану трпезу. Ако желите да ове године послужите другачије предјело, наш предлог је новогодишња јела од лиснатог теста.
Предлог за вас испробајте новогодишњу јелку од лиснатог теста које се пуни крем сиром и рибом по избору. Предивно изгледа, а толико се једноставно припрема да можете и децу да укључите.
Потребно:
* 500 г лиснатог теста
* 150 г димљеног лососа (може риба по избору)
* 100 г крем сира
* 1 јаје
* семенке
Рецепт за јелку од лиснатог теста - супер новогодишње предјело:
Лиснато тесто развуците, па нанесите крем сир у обилику јелке. Преко ставите димљени лосос или рибу по жељи, па затворите лиснатим тестом. Исеците у облику јелке, па на дну, по средини исеците као правоугаоник. Он треба да буде доњи део стабла. Затим са стране исеците на траке, али до пола, па уврните. Премажите умућеним јајетом, па поспите семенкама. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 25-30 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО: Ово су писма Милеве и Ајнштајна које је Србија купила на аукцији (ФОТО)
МИНИСТАРСТВО културе је, припремајући се за обележавање 150 година од рођења српске научнице Милеве Ајнштајн, на аукцији аукцијске куће Кристи у Лондону купило вредну документарну грађу коју чини серија од 43 потписана аутограмска писма Алберта Ајнштајна упућена Милеви Марић, са 10 аутограмских писама које је потписала Милева, упућених Ајнштајну.
12. 12. 2024. у 13:43
ОВОГ ДАТУМА ТЕМПЕРАТУРА ПАДА НА МИНУС 15: Детаљна временска прогноза до краја децембра
МЕТЕОРОЛОГ Иван Ристић најавио је да нас након краткотрајне стабилизације времена у другој половини децембра очекује јаче захлађење тачно 21. и 22. децембра.
12. 12. 2024. у 13:58
"УЦЕЊИВАО НАС ЈЕ": Илић 23 године крио разлог свађе са Поповићем
МИРОСЛАВ Илић одржао је први од два велика солистичка концерта у „Сава центру”, и то баш на 74. рођендан.
13. 12. 2024. у 17:54
Коментари (0)