СУПЕР ПРЕДЈЕЛО ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА ПУЊЕНО РИБОМ: Новогодишња јелка од 5 састојака
СТИГЛИ су нам празници и битно је како ћете украсити вашу свечану трпезу. Ако желите да ове године послужите другачије предјело, наш предлог је новогодишња јела од лиснатог теста.

Фото Принтскрин Instagram/ taste_happiiness
Предлог за вас испробајте новогодишњу јелку од лиснатог теста које се пуни крем сиром и рибом по избору. Предивно изгледа, а толико се једноставно припрема да можете и децу да укључите.
Потребно:
* 500 г лиснатог теста
* 150 г димљеног лососа (може риба по избору)
* 100 г крем сира
* 1 јаје
* семенке
Рецепт за јелку од лиснатог теста - супер новогодишње предјело:
Лиснато тесто развуците, па нанесите крем сир у обилику јелке. Преко ставите димљени лосос или рибу по жељи, па затворите лиснатим тестом. Исеците у облику јелке, па на дну, по средини исеците као правоугаоник. Он треба да буде доњи део стабла. Затим са стране исеците на траке, али до пола, па уврните. Премажите умућеним јајетом, па поспите семенкама. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 25-30 минута.
(StvarUkusa/Mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

МОНСТРУОЗНО! Овај хоће да влада Србијом! Жене му криве кад их неко силује или пребије!
ВУК Нектаријевић, студент блокадер са Машинског факултета у Београду, који је тобож бициклом ишао у Стразбур, има у најмању руку проблематичне ставове.
20. 04. 2025. у 14:35

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

Халид Бешлић "тежак" 13 милиона €, а живи од кирије - "увалио" се у кредит
"САДА изнајмљујем све и живим од кирије, тако је најбоље."
21. 04. 2025. у 18:56 >> 18:56
Коментари (0)