СУПЕР ПРЕДЈЕЛО ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА ПУЊЕНО РИБОМ: Новогодишња јелка од 5 састојака

Novosti online

30. 12. 2023. у 18:00

СТИГЛИ су нам празници и битно је како ћете украсити вашу свечану трпезу. Ако желите да ове године послужите другачије предјело, наш предлог је новогодишња јела од лиснатог теста.

СУПЕР ПРЕДЈЕЛО ОД ЛИСНАТОГ ТЕСТА ПУЊЕНО РИБОМ: Новогодишња јелка од 5 састојака

Фото Принтскрин Instagram/ taste_happiiness

Предлог за вас испробајте новогодишњу јелку од лиснатог теста које се пуни крем сиром и рибом по избору. Предивно изгледа, а толико се једноставно припрема да можете и децу да укључите. 

Потребно:

* 500 г лиснатог теста
* 150 г димљеног лососа (може риба по избору)
* 100 г крем сира
* 1 јаје
* семенке

Рецепт за јелку од лиснатог теста - супер новогодишње предјело:

Лиснато тесто развуците, па нанесите крем сир у обилику јелке. Преко ставите димљени лосос или рибу по жељи, па затворите лиснатим тестом. Исеците у облику јелке, па на дну, по средини исеците као правоугаоник. Он треба да буде доњи део стабла. Затим са стране исеците на траке, али до пола, па уврните. Премажите умућеним јајетом, па поспите семенкама. Пеците у загрејаној рерни на 180°Ц око 25-30 минута. 

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АЛАРМАНТНО! ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА: Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности

У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".

04. 11. 2024. у 16:15

Коментари (0)

ПРКОСИ ГОДИНАМА: Модрић извео фудбалску магију (ВИДЕО)