ХРСКАВА И КИСЕЛКАСТА, А БРЗО СЕ ПРАВИ! Кромпир пица са киселим краставцима
КРОМПИР пица са киселим краставцима је савршен оброк продорних укуса и савршене ароме. Кромпир пица са киселим краставцима је врло једноставно јело, брзо се прави и није скупо.
 
                                                                                    Фото Shutterstock
За кромпир пицу можете да додате и љуте папричице, ако сте љубитељ.
Састојци:
* 250 г оштрог белог брашна
* ½ кашичице морске соли
* 3 г сушеног квасца
* 6 кашика маслиновог уља
* 120 г топле/млаке воде
* 300 г кромпира, очишц́еног
* 1 мали лук
* 20 г мирођије
* 10 киселих краставчића
* 100 г павлаке за кување
Рецепт за кромпир пицу са киселим краставцима:
Корак 1:
Загрејте рерну
За кромпир пицу са киселим краставцима прво загрејте рерну на 200°Ц. Измиксирајте брашно, со и квасац. У вангли помешајте 2 кашике маслиновог уља са топлом водом. Сипајте течност у брашно док мешате на лаганој брзини да се сједини, а затим месите тесто док не постане глатко. Покријте чинију и оставите да одстоји на топлом месту око 1 сат док тесто не нарасте.
Корак 2:
Припремите потребне састојке
У међувремену припремите све остало. Кромпир исеците на коцкице од 1 цм (не треба да се љушти) и распоредите у плех. Премажите са 1 кашиком уља и посолите, па пеците 20 минута. Ставите другу велику тепсију на другу полицу да се загреје.
 
Направите прелив за пицу
Нарежите лук, затим поспите прстохватом соли (ово ц́е помоц́и да омекша) и оставите са стране. Исецкајте мирођију, а затим ставите у мали блендер/мини процесор са 3 кашике уља и пола киселих краставаца (укључите и мало течности из тегле). Додајте прстохват соли, а затим умутите док не постане потпуно глатка.
Корак 4:
Прекријте тесто и пеците пицу
Након што су се кромпири пекли 20 минута, извадите их и повец́ајте температуру рерне на 250°Ц. Тесто разваљајте у груб правоугаоник и пажљиво положите на загрејан плех. Поспите павлаку за кување а затим прелијте половином прелива који сте направили. Поспите одозго лук, делимично кувани кромпир и преостале киселе краставце. Пеците 12-15 минута док не порумени и подлога не буде печена. За сервирање прелијте преосталим преливом. Уживајте у кромпир пици са киселим краставцима!
(StvarUkusa/Mondo)
Препоручујемо
 
                    
                    УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ У КЛАНИЦИ ПОКРОВСКА: "У граду је прави пакао, Руси довели све снаге које могу"
РУСКА пешадија продрла је у градске границе једног од главних стратешких циљева председника Русије Владимира Путина, претећи да га опколи. Украјинске специјалне снаге укључиле су се у борбе у урбаном подручју.
29. 10. 2025. у 17:43
 
                    
                    САД ИЗДАЛЕ ГЕНЕРАЛНУ ДОЗВОЛУ ДО АПРИЛА: Одлажу се санкције руској нафтној компанији
СЈЕДИЊЕНЕ Америчке Државе су данас издале тзв. "генералну дозволу" којом се привремено одлажу санкције Росњефту у Немачкој до 29. априла 2026. године, објавило је америчко министарство финансија.
29. 10. 2025. у 16:17
 
                    
                    ОДБРУСИЛА ЦАРИНИКУ: Гоцу на граници назвали Рашином мамом
ПЕВАЧИЦА без длаке на језику говори о односу са супругом Рашом Новаковићем, увек се са шалом осврћући на разлику у годинама која је многима била главна тема на почетку њиховог забављања.
31. 10. 2025. у 18:35
 
                     
                     
                     
                     
                                         
                                         
                                 
                                         
                                         
                                         
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                     
                    
                    
Коментари (0)