БИЋЕ ГОТОВА ЗА САТ ВРЕМЕНА, ПРАВИ СЕ ОД ГОТОВОГ ТЕСТА И ОДЛИЧНА ЈЕ ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ! Једноставна пита са шунком

Novosti online

13. 02. 2024. у 11:00

ЈЕДНОСТАВНА пита са шунком је тако прилагодљива да можете мењати састојке по жељи, па тако може да буде веганска или слатка, воћна...

БИЋЕ ГОТОВА ЗА САТ ВРЕМЕНА, ПРАВИ СЕ ОД ГОТОВОГ ТЕСТА И ОДЛИЧНА ЈЕ ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ! Једноставна пита са шунком

Фото Shutterstock

У овој варијанти користимо шунку и јаја која су умућена. Поспите питу са шунком сусамом или маком и доживљај је потпун.

Састојци:

* спреј за кување
* 12 великих јаја
* 30 мл млека
* 3 кашике путера, подељене
* прстохват соли
* прстохват бибера
* 2 паковања готовог теста
* 450 г деликатесне шунке, нарезане
* 30 г ситно исецканог влашца
* 12 кришки тврдог сира
* 1 кашичица мака
* 1 кашичица семена сусама
* 1 кашичица млевеног лука
* 1 кашичица сушеног белог лука
* морска со

Рецепт за једноставну питу са шунком:

 Корак 1: 

Загрејте рерну

За једноставну питу са шунком прво загрејте рерну на 190 степени и намастите плех спрејом за печење. У великој чинији умутите јаја и млеко.

 Корак 2: 

Испржите мешавину јаја

У великом тигању на средњој ватри истопите 1 кашику путера. Када се путер загреје, смањите топлоту на ниску и додајте мешавину јаја. Пржите, често мешајући лопатицом, док се јаја тек не стегну. Зачините сољу и бибером и склоните са ватре.


 Корак 3: 

Ставите тесто и ређајте фил

Одмотајте једну тестенину на подмазан плех и спојите шавове тако да буде чврст слој теста без празнина. Додајте слој шунке, а затим прелијте умућеним јајима, влашцем и сиром. Одмотајте другу тестенину и ставите је на сир. Стисните рубове теста да бисте запечатили.

(StvarUkusa/Mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије немогућа мисија у квалификацијама за Светско првенство?

ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?

Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.

14. 12. 2024. у 13:16

Коментари (0)

МВП Моззарт спорт: Нека ово постане традиција!