КАКО ДА ИСПЕЧЕТЕ САВРШЕНУ ПРОЈУ? Испоштујте ове савете и више се никада неће мрвити, ни бити сува
АKO имате проблем са пројом која се мрви или је сува, послушајте следеће савете.

Фото Shutterstock
Уместо меког жутог користите грубо млевено бело кукурузно брашно
Грубо млевено кукурузно брашно јер оно садржи клицу и љуску, па ћете добити укус налик меканом хлебу од целог зрна.
Бело кукурузно брашно прави се од истих делова биљке као и жуто, али има финији и суптилнији укус.
Обавезно додајте и пшенично брашно
Оно је важно везиво без кога можете да добијете суву проју која ће се мрвити.
Додајте павлаку
Павлака омогућава "повезивање" свих састојака. Додајте и мало ваниле у праху да избегнете киселкаст укус.
Додајте мало мајонеза
Можете да ставите комадић путера на врх проје кад је извадите из рерне, или мало мајонеза, биће мека и неће се мрвити.
Пустите да проја одстоји пре печења
Обавезно оставите проју да одстоји бар 10 минута пре печења.
Сеците проју тек после 15 минута, никако одмах из рерне
Избегните сечење чим извадите проју из рерне. Важно је да сачекате, због средине проје која се најкасније испече, и да не би била сува.
(Trpeza)
Препоручујемо

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)