САВРШЕН ПОСНИ СПЕЦИЈАЛИТЕТ: Слана пита од бундеве и кромпира, као из бакине кујне
Слану питу од бундеве и кромпира послужите као топло или хладно предјело.
Састојци:
- 500 г танких кора за питу
- око 500 г бундеве
- 3-4 већа кромпира
- 1 главица црног лука
- 2 чена белог лука
- мускатни орашчић (по жељи)
- со
- бибер
- уље
Припрема:
Црни и бели лук ситно насецкати или измиксати у блендеру, а потом удинстати на мало уља. Бундеву и кромпир ољуштити, нарендати на крупно, а затим додати у шерпу и динстати са луком подливајући малко воде, тек толико да не загори. Осолити и побиберити по укусу (ко воли може да дода мало мускатног орашчића), па динстати 10-15 минута. Шерпу склоните са шпорета да се удинстана смеша прохлади.
У међувремену припремити танке коре за гибаницу. Било би идеално да су праве домаће, али ако их нисте развлачили, могу да прођу и куповне.
Узимати по две коре, попрскати их или силиконском четкицом премазати мало уљем, па филовати динстаном мешавином бундеве и кромпира. Тако филоване коре завити у питу и ређати у тепсију, коју сте претходно премазали. Поступак понављати докле год има фила и кора.
Сваку заролану слану питу од бундеве и кромпира премазати одгоре уљем, па тепсију ставити у рерну да се пите пеку.
(trpeza)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа
07. 02. 2024. у 11:00
ПИТА МАФИНИ СА СИРОМ: Спрема се брзо, за разна послужења (ВИДЕО)
11. 08. 2023. у 14:37
ШОК ОБРТ У СЛУЧАЈУ ЖЕНЕ КОЈА ПРОСИ У КНЕЗУ: Откривена права истина о Јасмини Јовановић (24)
МРЕЖЕ су преплављене последњих дана фотографијом младе мајке која проси у Улици кнеза Михаила у Београду, а која је, како се испоставило провером полиције, професионални преварант и професионално се бави породичним просјачењем.
07. 02. 2025. у 14:50
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
РАЗБИЈЕНИ СВИ МИТОВИ О НАРОДНИМ ВЕРОВАЊИМА КОД СРБА: За ова народна веровања сигурно нисте знали
06. 02. 2025. у 16:32
ЈЕДНОГ НИКО НЕ БИ ДА СЕ ОДРЕКНЕ: Како ће Драгана и Тони поделити имовину након развода?
О РАЗВОДУ певачице Драгане Мирковић и њеног дугогодишњег супруга, бизнисмена Тонија Бијелића, не престаје да се прича.
07. 02. 2025. у 13:29
Коментари (0)