ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа

Novosti online

07. 02. 2024. у 11:00

СПОЉА са хрскавим корама, а унутра меког надева. Толико је добра, да ставите одмах дуплу меру.

ОВАКВУ ДО САДА НИСТЕ ЈЕЛИ: Гибаница са сиром, хрскава кора и тесто меко као душа

Фото Shutterstock

Потребно:

* 500 г готових кора за питу

* 500 г сланог сира
* 3 јајета
* 1 шољица уља
* 3 шољице киселе воде
* 2 кашичице соли

Припрема:

Подмажите уљем округли плех и ставите на дно једну кору. Попрскајте је уљем, ставите другу кору, такође попрскајте уљем, па преко ње разбацајте шаку уситњеног сира. Ставите трећу кору, попрскајте уљем, разбацајте по њој шаку сира и тако редом док све коре не утрошите.

 Прелив: 

Измешајте јаја са шољицом уља, киселом водом и сољу. Гибаницу исеците на осам једнаких делова и прелијте преливом. Оставите да упије. Пеците у загрејаној рерни на 200 степени око 30 минута.

(Trpeza)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА: Зажалићете

ЗАХАРОВА ЗАПРЕТИЛА: Зажалићете

РУСИЈА ће анализирати ограничења која је Пољска увела на кретање руских дипломата на њеној територији и предузети узвратне мере, изјавила је данас портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.

27. 05. 2024. у 18:27

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

„ЖОГО БОНИТО“ ЗА МАЛОГ ОГИЈА: „Дечак лептир“ наставља борбу уз подршку хероја из Суперлиге хуманости

ФОНДАЦИЈА Моззарт за сваки погодак у домаћем првенству издваја 10.000 динара, а најбољи играч априла Винисијус Мело усмерио хуманитарни фонд за лечење Огњена Бојковића

24. 05. 2024. у 16:00

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и унуци - Ја сам их отхранила! (ВИДЕО)

МОМАК НА МАТУРУ ДОШАО ОБУЧЕН КАО БАКА: Са њим дошли и "унуци" - "Ја сам их отхранила!" (ВИДЕО)

МОМАК из Бијељине насмејао је регион када је на матурској вечери Пољопривредне и медицинске школе, за разлику од својих вршњака, дошао у нешто необичнијој одећи.

27. 05. 2024. у 09:15

Коментари (0)

ШЕШЕЉ ОТКРИО КОЈЕ ЗЕМЉЕ СУ ГА ЛИЧНО РАЗОЧАРАЛЕ: Седам држава забило нож у леђа Србији