НАЈЈЕДНОСТАВНИЈА И УКУСНА САЛАТА ОД ТИКВИЦА: Укус који иде уз свако јело
ИМА људи који тиквице као салату конзумирају као самосталан оброк, а они други их једу уз кромпир, месо, чак и тестенину.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 кг младих тиквица
- мало соли
- сирће по укусу
- мало уља
- мало першуновог листа
- 4-5 ченова белог лука
Припрема:
1. Тиквице добро опрати (не морате их гулити), исећи на танке шните, посолити и оставити да одстоје око пола сата.
2. У ребрасти тефлонски тигањ насути мало уља, загрејати и пржити тиквице на јакој ватри с обе стране да мало порумене.
3. Кад се охладе, ређати тиквице, посути сецканим белим луком, посолити, мало поуљити и додати сирћета по жељи и тако све док се намирнице не потроше.
4. Салату добро охладити, посути сецканим першуновим листом и послужити.
(still)
Препоручујемо

МОЖЕТЕ ГА ЈЕСТИ КАО ПРЕДЈЕЛО, ИЛИ ОБРОК: Пробајте пасуљ на мало другачији начин
25. 05. 2024. у 13:00

КОЛАЧ СЕДМО НЕБО: Кад га пробате, биће вам јасно зашто се тако зове
24. 05. 2024. у 17:30

НУКЛЕАРНЕ СИЛЕ БИЛЕ НА ИВИЦИ РАТА, А ОНДА ЈЕ УСЛЕДИО ОБРТ: "Кључан је био позив једног човека"
У ДРАМИ која је привукла пажњу светске јавности, амерички председник Доналд Трамп јуче је на друштвеним мрежама објавио да су Индија и Пакистан, након четири дана жестоких сукоба дуж границе, пристали на „потпуни и тренутни прекид ватре“.
11. 05. 2025. у 10:48

ПАНИКА У УКРАЈИНИ: Да ли је ово знак да Путин спрема нови напад "орешником"?
РУСИЈА ће 12. и 13. маја привремено затворити ваздушни простор изнад војног полигона и комплекса за лансирање ракета Капустин Јар, преноси украјински одбрамбени портал Militarnyi 10. маја, наводећи могућност тестирања балистичке ракете средњег домета.
10. 05. 2025. у 12:06

"ДА ЛИ СЕ МАКРОН ДРОГИРА?" Јованино питање изазвало смех у студију: "Како да се носе с толиком проблемима..."
ВОДИТЕЉКА Јована Јоксимовић у јутарњем програму на телевизији К1 дотакла се теме Емануела Макрона и спорне ситуације са марамицом и сумњом о употреби опијата, која се проширила друштвеним мрежама.
13. 05. 2025. у 16:57
Коментари (0)