СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива

Новости онлине

27. 05. 2024. у 15:00

Док многи признају само баклаву с орасима, све је више оних који се окрећу и воћним комбинацијама овог традиционалног колача.

СОЧНА БАКЛАВА СА ВИШЊАМА: Неодољив спој воћа, фила и слатког прелива

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г готових кора за питу

За премазивање кора:

  • 4 јаја
  • 2 ванилин шећера
  • 150 г шећера
  • 150 мл уља
  • 300 мл јогурта
  • 5 кашике гриза
  • 1 прашак за пециво

Фил

  • 1 кг вишања
  • 5 кашика гриза

Шербет:

  • 500 г шећера
  • 1 ванил шећер
  • Сок од једног лимуна
  • 700 мл воде

Припрема:

Умутите фил од јаја, шећера, уља, јогурта, гриза и прашка за пециво. Тим филом преливајте сваку кору, па ставите вишње са гризом и умотајте. Питу пећи у загрејаној рерни на 180 степени 25 минута. Врелу баклаву прелити врелим шербетом.

(still)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
НАСТАВЉА СЕ БРУКАЊЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ Црну Гору у Њујорку не представљају ни председник ни премијер

"НАСТАВЉА СЕ БРУКАЊЕ НА НАЈВИШЕМ НИВОУ" Црну Гору у Њујорку не представљају ни председник ни премијер

ЦРНУ ГОРУ у Генералној скупштини УН у Њујорку не представљају ни председник ни премијер, што је потпуно несхватљиво, сматрају дипломате и истичу да је то наставак брукања државе на највишем ниову, пише данас подгорички Дан.

23. 09. 2024. у 16:25

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

АДВОКАТ КОЈИ ЈЕ БРАНИО КАСУМОВИЋА: Ту није било ничег необичног ни посебног - објаснио зашто се за пресуду сазнало три године касније

АДВОКАТ КОЈИ ЈЕ БРАНИО КАСУМОВИЋА: "Ту није било ничег необичног ни посебног" - објаснио зашто се за пресуду сазнало три године касније

ОГЛАСИО се Русмир Каркин, адвокат који је заступао глумца Моамера Касумовића који је осуђен за блудничење над малолетником. За Аваз је изјавио да је поступак био "нормалан" и да су се државно тужилаштво и одбрана жалили после првостепене пресуде.

24. 09. 2024. у 09:11

Коментари (0)

ХРВАТ СВЕ ПРИЗНАО, И ТО У КАМЕРУ! Ово је рекао о дербију Звезде и Партизана (ВИДЕО)