ИРАНСКА ЧОРБА ОД ТРИ ВРСТЕ БРАШНА И ЈОГУРТА: Комбинација укуса којој нећете моћи да одолите
Ова иранска чорба прави се од брашна, кикирикија, леблебија и сунцокрета, а комбинација са јогуртом и белим луком је таква да нема шансе да вам се не свиди.
Састојци:
- пилећи бујон 1 л
- кромпир 500 г
- со по укусу
- бибер 1 кашичица
- мускатни орашчић 1/4 кашичице
- густи јогурт 150 мл
- бели лук 4 чена
- кикирики 50 г
- леблебије 50 г
- сирови сунцокрет 50 г
Припрема:
Прво што треба да урадите је да на суво пропржите ситно самлевени (као брашно) бланширани кикирики, исто леблебије и сирове семенке сунцокрета (такође ситно самлевене). Све се заједно стави и пропржи 2 до 3 минута. Пазите да не изгори и да не добије тамну боју. То исипете у неку чинију да се прохлади. У то додате ситно сецкана 4 чена белог лука и све промешајте. У шерпу ставите литар пилећег бујона и кад проври додајте пола килограма кромпира. Кувајте док се кромпир скроз не раскува, а бујона да уври око 3 дл отприлике. Штапним миксером испасирајте у шерпи у којој се кувао кромпир. Са све бујоном. Додајте соли по потреби и додајте четвртину кашиичице мускатног орашчића.
Када све сједините одвојите пола шоље да се прохлади да буде млако, јер ћете у то додати густи јогурт. Сипајте ону мешавину брашна и белог лука и сједините са смесом од кромпира. На крају додајте јогурт и равну кашичицу бибера. Ставите на ринглу, па кувајте на средњој ватри 15 минута. Не сме да проври, само полако да струји. Сервира се уз тостиран хлеб или уз пита хлеб.
(Superrecepti/žena)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ДНЕВНИК СТЕПИНЦА ЗАГРЕБ КРИЈЕ ДЕЦЕНИЈАМА: Интервју - Проф. др Предраг Илић, аутор тротомне студије о злочинима у НДХ
О НЕКАДАШЊЕМ загребачком надбискупу Алојзију Степинцу (Брезарић, 1898 - Крашић, 1960) и његовој улози у Независној Држави Хрватској током Другог светског рата, објављен је у Републици Хрватској огроман број историографских и хагиографских књига, зборника радова, фељтона, чланака, али не и његов дневник у пет књига, који је водио од 30. маја 1934. до 13. фебруара 1945. године.
15. 12. 2024. у 13:55
ДА ЛИ ЈЕ МОГЛО ГОРЕ? Ево зашто је пред репрезентацијом Србије "немогућа мисија" у квалификацијама за Светско првенство?
Фудбалска репрезентација Србије играће у групи К са Енглеском, Албанијом, Летонијом и Андором у оквиру квалификација за Светско првенство 2026. али је селекција "горди албиона" нешто што ће представљати највећи проблем изабраницима Драгана Стојковића Пиксија. Не само због квалитета, већ и због нечег другог.
14. 12. 2024. у 13:16
БИЛА САМ ТРУДНА, А ОН ЈЕ БИО ГРУБ: Камера забележила Нолетову и Јецину свађу - снимак изненадио све
НОВАК и Јелена Ђоковић у емотивној вези су од 18. године, што значи да су пола живота провели заједно. Важе за један од најскладнијих парова, али и код њих се дешавају несугласице.
15. 12. 2024. у 12:00
Коментари (0)