ПЕКУ СЕ САМО 20 МИНУТА: Направите најбоље домаће земичке, идеалне за сендвич или доручак
ЗЕМИЧКЕ можете да служите као замену за хлеб, али су одличне и када желите да направите бургере.
![ПЕКУ СЕ САМО 20 МИНУТА: Направите најбоље домаће земичке, идеалне за сендвич или доручак ПЕКУ СЕ САМО 20 МИНУТА: Направите најбоље домаће земичке, идеалне за сендвич или доручак](/data/images/2024-04-03/468693_shutterstock-306212921_fmob.jpg)
Фото: Shutterstock
Земичке се праве слично као и лепиње, а са овим рецептом тесто сигурно успева. Ако у тесто додате сирће, оно ће помоћи да брже надође, а уље и путер ће их учинити најмекшим до сада. Испробајте и ви овај рецепт за земичке који сигурно успева.
Састојци:
1/2 свежег квасца Фото: Shutterstock
1 кашичица шећера
250 мл топлог млека
450 г брашна
1 јаје
40 мл уља
1 кашичица прашка за пециво
1 кашика путера
1 кашика сирћета
За премазивање:
1 јаје
1 кашичица киселе павлаке
Рецепт за мекане земичке:
У посуди издробите квасац, додајте шећер и сипајте топло млеко. Добро промешајте, па покријте провидном фолијом и оставите да се активира неких 10 минута. Затим додајте просејано брашно са прашком за пециво, јаје, сипајте уље, истопљени путер и сирће. Умесите мекано тесто и покријте провидном фолијом, па оставите да одмори неких сат времена.
На побрашњеној површини кратко премесите тесто и поделите на шест једнаких делова. Обликујте лоптице, па опет покријте провидном фолијом и оставите да одморе 15 минута.
Поређајте земичке на плех обложен пек-папиром, па премажите јајетом које сте умутили са киселом павлаком и поспите сусамом.
Пеците у загрејаној рерни на 200 °C око 20 минута.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана](/data/images/2024-04-01/468242_shutterstock-229691734_t.jpg?time=1712038943)
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00
![НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом](/data/images/2024-03-31/467890_shutterstock-1872883612_t.jpg?time=1711851227)
НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
31. 03. 2024. у 06:45
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)