НЕ БАЦАЈТЕ ОСТАТКЕ ХЛЕБА: Направите невероватну попару са парадајз сосом
НЕРЕТКО се дешава да нам остане стари хлеб, који онда бацамо.
Ипак, од хлеба који није свеж може да се направи изврстан оброк - Попара са парадајз сосом.
У попару са парадајз сосом додајте лук и босиљак, и добићете зачињено, а лагано јело.
Састојци:
200 г старог хлеба
1 црвени лук
Маслиново уље
20 г свежег босиљка
100 мл повртног бујона
Бибер и со по укусу
Рецепт за попару са парадајз сосом
За попару са парадајз сосом насеците хлеб на танке кришке, пресеците ако су велике. Такође, један црвени лук исеците на кришке и затим на мале лиске.
У тигањ ставите маслиново уље, а потом убаците лук. Динстајте минут-два па убаците парадајз пире. Додајте бибер и со, повртни бујон и свежи босиљак. Све добро промешајте и динстајте 2 минута.
Након тога преко соса ставите кришке хлеба. Поклопите тигањ и оставите да се крчка десет минута. Узмите дрвену кашику и размрвите хлеб, све добро измешајте. Сервирајте и уживајте у попари са парадајз сосом.
(Ствар укуса)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
НЕОЧЕКИВАНА ИЗЈАВА БЕРБОКОВЕ О ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ: Болно признање немачке министарке
НЕМАЧКА министарка спољних послова Аналена Бербок признала је озбиљне потешкоће за Оружане снаге Украјине у Харковској области.
18. 05. 2024. у 12:12
ЗАСТРАШУЈУЋЕ УПОЗОРЕЊЕ ТРАМПА: Трећи светски рат би могао избити пре председничких избора у САД
БИВШИ амерички председник Доналд Трамп изјавио је да би за пет месеци преосталих до избора у САД могао да избије трећи светски рат због неспособности актуелног америчког руководства.
18. 05. 2024. у 09:45
КАКО ЈЕ КОСОВО И МЕТОХИЈА ДОБИЛО ИМЕ? Различито порекло и велика симболка - назив користе САМО СРБИ
КОСОВО и Метохија веома су значајан део српске историје и традиције, али ретки су они који знају како је тако важно поднебље нашег постанка и идентитета добило име. Обе речи у називу нађе јужне покрајине имају различито порекло и велику симболику.
18. 05. 2024. у 11:47
Коментари (0)