ДОМАЋИ РАТЛУК ОД ЛЕШНИКА: Видећете да је укуснији него куповни
Посластица са лешником да вам улепша јутарњу кафу. Видећете да је укуснији него куповни.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 л воде
- 2 кесице пудинга од ваниле
- 100 г гриза
- 5 кашика фруктозе
- 1 шоља сецканих лешника
- 1 кесица ванилин шећера
- 50 г кокосовог брашна
Припрема:
У шерпу ставите фруктозу да проври с пола литре воде, од којих ћете мало одвојити како бисте размутили пудинг и скували га у тој води. У других пола литре воде ставите остатак фруктозе и оставите да проври. Када почне да кључа, сипајте гриз и мешајте док се не згусне па склоните са шпорета. Врућ пудинг сипајте у шерпу са гризом и сједините. Сипајте лешнике и излијте у подмазану тепсију. Лепо охладите у фрижидеру, исецкајте на коцкице и уваљајте у кокосово брашно помешано с ванилин шећером.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

НЕОБИЧНА ПОСЛАСТИЦА: Печене крушке са медом, циметом и орасима
28. 04. 2024. у 17:00

ОРЕО ЧИЗКЕЈК: Направите феноменални колач и задовољите сва чула
24. 04. 2024. у 17:00

ЧОКО-МОКО ТОРТА СА ГОТОВИМ КОРАМА: Рецепт за кремасту посластицу богатог укуса
08. 05. 2024. у 12:03

ДРЖАВА ОДРЕДИЛА ОГРОМАН ПОРЕЗ ЗА КУЋУ ЖЕЉКА МИТРОВИЋА: Ево колико мора да плаћа
ДРЖАВА је одредила огроман порез за кућу Жељка Митровића.
01. 04. 2025. у 14:12

ПРОЦУРИО ПОВЕРЉИВИ ДОКУМЕНТ ИЗ ПЕНТАГОНА: Европа нек се брани сама у случају руског напада, друга држава је главна претња
СУПРОСТАВЉАЊЕ руској агресији, некада једна од кључних тачака Националне одбрамбене стратегије из 2022. године током администрације Џозефа Бајдена, три године касније више није међу најважнијим приоритетима Сједињених Америчких Држава.
01. 04. 2025. у 12:17

ЈЕДАН РАКИЈА, А ДРУГИ... Нећете веровати КАКО се зову пси новог амбасадора САД у Србији Марка Брновића
МАРК Брновић је увек поносно истицао своје порекло, уосталом ћерке му се зову - Милена и Софија.
31. 03. 2025. у 19:31
Коментари (0)