ПОСНЕ КИФЛИЦЕ ПУЊЕНЕ ПОВРЋЕМ: Ваздушасте, лагане и заситне домаће кифлице филоване посним састојцима
Многи људи се устручавају да праве домаће кифлице, јер мисле како им тесто неће успети. Зато је битно да имате добар рецепт, а ми вам предлажемо да испробате и овај. Овако припремљене кифлице можете да једете и у току поста.
Састојци:
- 400 г брашна
- 200 мл јогурта
- 1 квасац
- 100 мл уља
- 100 мл топле воде
- 1 кашичица соли
- 1 кашичица шећера
- 1 парадајз
- 1 паприка
- 1 црни лук
- 1 мања тиквица
Припрема:
У посуди помешајте млаку воду, квасац и шећер. Добро сједините и покријте провидном фолијом, па оставите да се активира 10 минута. Затим сипајте посни јогурт, уље, па додајте просејано брашно и со. Умесите глатко тесто, па покријте провидном фолијом и оставите да надође неких сат времена.
У тигању на мало уља пропржите ситно сецкан црни лук, па када омекаша додајте сецкани парадајз, паприку и тиквицу. Пржите док поврће не буде готово. Зачините по жељи и промешајте.
Тесто поделите на 6 једнаких делова и обликујте лоптице. Сваку лоптицу развуците у круг и исеците троуглове. Нафилујте поврћем и уролајте.
Поређајте кифлице у плех обложен пек папиром, па на сваку ставите парче маргарина. Пеците у загрејаној рерни на 180°С око 20-25 минута.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ОСВОЈИЋЕ ВАС ОД ПРВОГ ЗАЛОГАЈА: НААН ХЛЕБ, долази из Индије, а хрскав и посебан
08. 02. 2024. у 09:00
ДРАМА У ФРАНЦУСКОЈ: Масовна пуцњава, учествовало неколико стотина људи
У МАСОВНОЈ пуцњави повезаној с трговином дрогом у западној Француској, тешко је повређено петоро људи, међу којима и један тинејџер, рекао је министар унутрашњих послова Бруно Ретаиллеау, пише Гардијан.
01. 11. 2024. у 11:25
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
ХРВАТ УГЛЕДАО СРПСКУ ЗАСТАВУ НА ПОДУ: Одмах упалио камеру и урадио ово - због његовог потеза се усијале мреже (ВИДЕО)
ИВАН из Хрватске одушевио је читав регион када је једним малим гестом показао како је мало потребно а јако лепо, држати се оне чувене реченице "воли своје, поштуј туђе".
01. 11. 2024. у 10:24 >> 10:28
Коментари (0)