СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике
Пита са шунком и качкаваљем је одвано популарна међу домаћицама, а када год је направе, укучани је поједу муњевитом брзином! Није ни чудо, јер је њен укус просто изванредан.
![СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике СЛАСНА ДОМАЋА ПИТА СА ШУНКОМ И КАЧКАВАЉЕМ: Хрскава и преукусна, савршена за све прилике](/data/images/2024-02-06/450198_shutterstock-2365795691_fmob.jpg)
Фото Shutterstock
Потребни састојци:
- 250 г лиснатог теста
- 200 г глатког брашна
- 3 јаја
- 250 г свежег сира
- 250 г ренданог сира (гауда или слично)
- 1 прашак за пециво
- 2 дцл млека
- 100 г шунке за пицу
- неколико киселих краставаца
- со
- бибер
Припрема:
Лиснато тесто разваљајте на величину припремљеног калупа за питу или плеха пречника 26 цм.
Пребаците у плех врхове мало згусните и тесто избодите виљушком. Пеците 5 минута, док не добије боју, на 180 степени.
Док се лиснато тесто пече - припремите фил. Помешајте јаја, свежег сир, со и бибер, наизменично додавати брашно које сте претходно помешали са прашком за пециво и млеко. На крају додати и качкаваљ, шунку и краставце који су исецкани на комадиће.
Када је лиснато тесто поруменело, извадите га из рерне и на њега ставите фил. Пеците још 30 минута.
Пита је преукусна и топла и хладна! Пријатно!
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
![СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном](/data/images/2024-04-04/469097_shutterstock-2080225606_t.jpg?time=1714818968)
СПРЕМИ СЕ ОЧАС ПОСЛА: Брза пита са спанаћем - Без брашна, идеална за све који имају проблем са глутеном
05. 04. 2024. у 07:00 >> 12:36
![ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана](/data/images/2024-04-01/468242_shutterstock-229691734_t.jpg?time=1712038943)
ПОСНА ПИТА ОД ШАМПИЊОНА: Прави се лако, идеална за било које доба дана
02. 04. 2024. у 07:00
![ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна](/data/images/2024-03-29/467459_shutterstock-133369646_t.jpg?time=1714821041)
ВРБОВАЧКА ПЕРА: Најстарија југословенска пита, од сира и кукурузног брашна
30. 03. 2024. у 07:00 >> 13:10
![ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста](/data/images/2024-03-21/464724_pita-sa-ribom_t.jpg?time=1711091882)
ПИТА СА РИБОМ И ПИРИНЧЕМ: Толико је укусна да ћете је правити и после поста
22. 03. 2024. у 07:00
![СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат](/data/images/2020-11-25/41908_sergejtrifunovic0420022020_kf.jpg?time=1739359130)
СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ О ПРОДАЈИ СББ-А: Добра је фора да се на крају продаш фирми с којом си водио рат
ГЛУМАЦ и бивши председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић коментарисао је продају бизниса Драгана Шолака у Србији.
12. 02. 2025. у 12:02
![ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи](/data/images/2025-02-12/572152_jasna-bosnjakovic-nikad-nije-kasno_kf.jpg?time=1739372786)
ОТКРИВЕН УЗРОК СМРТИ СРПСКЕ ПЕВАЧИЦЕ: Преминула у колима Хитне помоћи
ЈАСНА Бошњаковић, певачица и некадашња учесница шоуа „Никад није касно“, преминула је изненада у 48. години, на путу ка болници.
12. 02. 2025. у 16:05
![3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми? 3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: Томпсон - то није будала! Наши хероји су давно починили масакр, а чији смо ми?](/data/images/2025-02-11/571873_vedrana-rudan-zoran-milanovic-marko-perkovic-tompson-foto-yt-printscreen-profimedia-ata-images-2_kf.jpg?time=1739290351)
3 МИЛИОНА СЛЕПАЦА У ХРВАТСКОЈ: "Томпсон - то није будала! Наши 'хероји' су давно починили масакр, а чији смо ми?"
"ЧИЈИ смо ми? Питајте Загребачку банку, Привредну банку, питајте Хрватску народну банку... Питајте све оне који нам се свакодневно церекају са свих портала и реците, имате Хрватску."
11. 02. 2025. у 17:12
Коментари (0)