ПРОПЕЋ: Заборављена старинска слана пита са сиром која се често спремала на југу Србије

Новости онлине

15. 04. 2024. у 07:00

ЈЕДНОСТАВНА и јефтина пита са сиром коју ћете обожавати.

ПРОПЕЋ: Заборављена старинска слана пита са сиром која се често спремала на југу Србије

Фото: Принтскрин Јутјуб/ Kuhinja Valentina Mašković

Састојци:

  • 400 г брашна 
  • 100 г масти
  • 4 јајета 
  • 350 г белог сира 
  • 500 мл млека 
  • 200 мл воде 

Припрема:
Воду помешајте са брашном и додајте кашику масти. Уместите тесто и поделите на 5 делова. Развуците сваки део теста на круг величине тањира. Истопите маст, па на прво тесто сипајте 2 кашике вреле масти и тако поређајте тесто и маст док не утрошите четири теста. Четврто тесто се не премазује машћу. Развуците тесто да буде веће од тепсије у којој ћете пећи. Ставите тесто у тепсију, а ивице нека буду преко ње. Умутите јаја, млеко и сир и пола смесе сипајте преко теста. Затим ставите пето тесто и развуците тако да покрије цео фил, па онда сипајте остатак фила. Крајеве пите који вире преко тепсије убаците унутра. Пеците у загрејаној рерни на 220 °C око 20 минута. 

(Stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

"БИЋЕТЕ УХАПШЕНИ ИЛИ ПРОТЕРАНИ" Трамп запретио студентима ако започну незаконите протесте

АМЕРИЧКИ председник Доналд Трамп запретио је да ће укинути савезно финансирање факултетима, школама и универзитетима који омогућавају „незаконите протесте“.

04. 03. 2025. у 15:24

ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА: Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

"ТРЕБАЛО ЈЕ ЈА ДА ОДЕМ ПРЕ ЊЕГА": Ко је рођена сестра Саше Поповића? (ФОТО)

САША Поповић, идејни творац и креативни директор Гранд продукције испраћен је данас на вечни починак. Рођена сестра Саше Поповића, иако у годинама и слабог здравља, дошла је на последњи испраћај брату, а на комеморацији је седела поред Сузане и њене деце.

06. 03. 2025. у 16:45

Коментари (0)

УКРАЈИНА ЈЕ ЗГРОЖЕНА: Не може да верује које санкције су управо укинуте Русији