НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба
Оно што посебно фасцинира код капушњика, осим укуса, наравно, јесте и чињеница да се припрема на врло једноставан начин, тако да га могу припремати и мање искусне домаћице.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање свежег квасца
- 400 мл воде
- 800 г брашна
- 400 г наренданог киселог купуса
- соли по укусу
- мало шећера
- мало уља за тесто
- уље за пржење
Припрема:
Посебно је важно купус нарендати на ситно и обавезно га добро оцедити.
Уситните квасац и додајте мало шећера, па га оставите да надође.
Додајте остале састојке и замесите глатко тесто, па оставите да надође.
Након што надође, одвајајте мање комаде и од њих правите лоптице.
Сваку лоптицу растањите оклагијом, па ставите преко припремљени кисели купус, а онда поново од тог теста обликујте лоптицу.
Потом сваку поново растањите оклагијом и оставите да одстоји око 15 минута.
Добро загрејте уље у тигању и пржите са обе стране.
Капушњик је толико укусан да се може јести без икаквих додатака. Уверићете се и сами када га испробате.
(Ona)
Препоручујемо

МОЛДАВИЈА ДОНЕЛА ОДЛУКУ ВЕЗАНУ ЗА СРБИЈУ: Ограничили увоз ове намирнице из наше земље
ВЛАДА Молдавије донела је одлуку о привременом ограничењу увоза шећера из Србије, уз образложење да на тај начин жели да заштити домаћу производњу и стабилизује тржиште.
10. 10. 2025. у 13:22

РУСИ ОТКРИЛИ ЧИМЕ СУ СИНОЋ ГАЂАЛИ УКРАЈИНУ: "Одговор на терористичке ударе по цивилним објектима"
РУСКЕ оружане снаге током ноћи извеле су масовни напад на енергетске објекте који напајају војно-индустријски комплекс Украјине, саопштило је Министарство одбране Русије.
10. 10. 2025. у 14:48

"ОТЕЋЕ ВАМ ДЕЦУ! Мирјана Бобић Мојсиловић упозорила родитеље
"ЗАТО, родитељи, док још није касно, зграбите своју децу и забавите их сами!"
09. 10. 2025. у 10:15
Коментари (0)