НЕОДОЉИВИ КАПУШЊИК: Лепињице пуњене киселим купусом, толико укусне да вам ништа уз њих не треба
Оно што посебно фасцинира код капушњика, осим укуса, наравно, јесте и чињеница да се припрема на врло једноставан начин, тако да га могу припремати и мање искусне домаћице.
Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање свежег квасца
- 400 мл воде
- 800 г брашна
- 400 г наренданог киселог купуса
- соли по укусу
- мало шећера
- мало уља за тесто
- уље за пржење
Припрема:
Посебно је важно купус нарендати на ситно и обавезно га добро оцедити.
Уситните квасац и додајте мало шећера, па га оставите да надође.
Додајте остале састојке и замесите глатко тесто, па оставите да надође.
Након што надође, одвајајте мање комаде и од њих правите лоптице.
Сваку лоптицу растањите оклагијом, па ставите преко припремљени кисели купус, а онда поново од тог теста обликујте лоптицу.
Потом сваку поново растањите оклагијом и оставите да одстоји око 15 минута.
Добро загрејте уље у тигању и пржите са обе стране.
Капушњик је толико укусан да се може јести без икаквих додатака. Уверићете се и сами када га испробате.
(Ona)
Препоручујемо
ЕКСКЛУЗИВНО - УРАНИЈУМ И ТЕШКИ МЕТАЛИ ОТКРИВЕНИ У ТКИВУ ГЕНЕРАЛА ПАВКОВИЋА: Из италијанске лабораторије стигли резултати анализа (ФОТО)
У ТУМОРСКОМ ткиву генерала Небојше Павковића, које је 15. септембра послато на анализе у специјализовану лабораторију у Италији, пронађени су уранијум и тешки метали у екстремно високим концентрацијама!
29. 11. 2025. у 08:00
ОТАЦ ПАДАО У НЕСВЕСТ, ХИТНА ИНТЕРВЕНИСАЛА НЕКОЛИКО ПУТА Мучне сцене на сахрани Ане Радовић - Из породичне куће је испратили на вечни починак
ДАНАС је на Златиборском гробљу сахрањена Ана Радовић из Чајетине, која је погинула у тешкој сабраћајној несрећи на магистралном путу код Чачка.
28. 11. 2025. у 14:45
НА ТРГУ ЗА ДОЧЕК НОВЕ ГОДИНЕ Објављено колико ће град платити Мерлину за концерт у "најлуђој ноћи"
Већина певача дочек Нове године проводи радно јер је ово својеврсна прилика да зараде огромне хонораре, који су неретко и по неколико пута већи у односу на стандардне.
29. 11. 2025. у 17:35
Коментари (0)