СЛАТКЕ РОЛНИЦЕ ОД ЦРВЕНОГ ВОЋА: За слатки почетак дана - Мекане и укусне, нећете престати да их једете
Домаћице често немају много идеја шта да направе за доручак или вечеру и задовоље укућане.

Фото: Shutterstock
Ипак, рецепт за ролнице са јагодама или црвеним воћем одмах ће усвојити, али и првом приликом направити ову магију укуса.
Састојци:
- за тесто:
- 1 комад квасца
- 1 шоља млаке воде
- 150 г путера
- 1 шоља шећера
- 200 г брашна
- 2 јаја
- мало соли
- 2 шоље вреле воде
- за надев:
- 100 г путера
- 50 г смеђег шећера
- 3 шоље црвеног воћа (замрзнутог)
- рендана корица једног лимуна
- 1 кашичица густина

Foto: Shutterstock
Припрема:
Комад квасца отопите у чаши топле воде, промешајте и оставите око пет минута да се квасац активира.
У другој чинији сипајте врелу воду, додајте шећер и со па кратко мутите. Оставите да се охлади. Потом сипајте половину количине брашна и мешајте шпатулом док не добијете глатко тесто. Додајте одстојали квасац и руком месите док се све не сједини, а онда убаците два умућена јаја.
Када сте све то лепо умутили, онда додајте и преостало брашно и мутите миксером још око два минута. Водите рачуна да имате одговарајућу мутилицу на миксеру за тесто.
Извадите тесто из чиније и месите га руком на радној површини. Ако вам је тесто још лепљиво, додајте још брашна све док не постане глатко. Вратите тесто у подмазану чинију и покријте крпом па оставите на топлом око 30 минута да се тесто подигне.
У чинију помешајте отопљено воће, лимунову корицу и густин па промешајте.
После тога времена, тесто поделите на два дела и на побрашњеној површини разваљајте тестом прво једно па друго у правоугаони облик. Прво нанесите отопљени путер, поспите мало смеђи шећер и половину смесе са воћем. Нежно умотајте тесто у дугу ролну па исеците на комаде жељене величине.
Ређајте их у подмазан плех и поновите све и са другом половином теста и смеса.
Ролнице у плеху оставите још око сат времена да се удвоструче па их онда пеците око пола сата на 180 степени или док не порумене. Унустрашњост ролница ће бити мекана али не и гњецава. Када буду готове, оставите их у плеху да се охладе.
Можете направити глазуру и прелити преко ролница.
(Оna)
Препоручујемо

ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ШОК ОТКРИЋЕ, ЕВО КО ВОДИ ОБОЈЕНУ РЕВОЛУЦИЈУ У СРБИЈИ! Вучићевић разоткрио блокадерско-криминалну хоботницу, у све умешан ректор Ђокић!
ГЛАВНИ уредник Информер ТВ Драган Ј. Вучићевић открио је шокантне податке о медијско-политичкој, блокадерској криминалној хоботници која се крије иза покушаја изазивања грађанског рата у Србији.
20. 07. 2025. у 15:05

ШОК ПРИЗОР НА ЕВЗОНИЈУ: Човек стигао на границу у ово време, нема живе душе! Ево када да кренете пут Грчке
ЛЕТЊИ одмор за многе грађане Србије и региона започиње у бескрајном реду на граничном прелазу Евзони, на улазу из Северне Македоније у Грчку.
20. 07. 2025. у 11:15

Научници ајкулама спустили мртву краву на 1.629 метара дубине - нису могли да верују шта су рибе урадиле (ВИДЕО)
"ТО ПОКАЗУЈЕ стратегију преживљавања код врста које се не хране усамљено."
14. 07. 2025. у 13:06
Коментари (0)