СЛАТКЕ РОЛНИЦЕ ОД ЦРВЕНОГ ВОЋА: За слатки почетак дана - Мекане и укусне, нећете престати да их једете
Домаћице често немају много идеја шта да направе за доручак или вечеру и задовоље укућане.

Фото: Shutterstock
Ипак, рецепт за ролнице са јагодама или црвеним воћем одмах ће усвојити, али и првом приликом направити ову магију укуса.
Састојци:
- за тесто:
- 1 комад квасца
- 1 шоља млаке воде
- 150 г путера
- 1 шоља шећера
- 200 г брашна
- 2 јаја
- мало соли
- 2 шоље вреле воде
- за надев:
- 100 г путера
- 50 г смеђег шећера
- 3 шоље црвеног воћа (замрзнутог)
- рендана корица једног лимуна
- 1 кашичица густина

Foto: Shutterstock
Припрема:
Комад квасца отопите у чаши топле воде, промешајте и оставите око пет минута да се квасац активира.
У другој чинији сипајте врелу воду, додајте шећер и со па кратко мутите. Оставите да се охлади. Потом сипајте половину количине брашна и мешајте шпатулом док не добијете глатко тесто. Додајте одстојали квасац и руком месите док се све не сједини, а онда убаците два умућена јаја.
Када сте све то лепо умутили, онда додајте и преостало брашно и мутите миксером још око два минута. Водите рачуна да имате одговарајућу мутилицу на миксеру за тесто.
Извадите тесто из чиније и месите га руком на радној површини. Ако вам је тесто још лепљиво, додајте још брашна све док не постане глатко. Вратите тесто у подмазану чинију и покријте крпом па оставите на топлом око 30 минута да се тесто подигне.
У чинију помешајте отопљено воће, лимунову корицу и густин па промешајте.
После тога времена, тесто поделите на два дела и на побрашњеној површини разваљајте тестом прво једно па друго у правоугаони облик. Прво нанесите отопљени путер, поспите мало смеђи шећер и половину смесе са воћем. Нежно умотајте тесто у дугу ролну па исеците на комаде жељене величине.
Ређајте их у подмазан плех и поновите све и са другом половином теста и смеса.
Ролнице у плеху оставите још око сат времена да се удвоструче па их онда пеците око пола сата на 180 степени или док не порумене. Унустрашњост ролница ће бити мекана али не и гњецава. Када буду готове, оставите их у плеху да се охладе.
Можете направити глазуру и прелити преко ролница.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ШОЈГУ УПОЗОРАВА: Тај потез би могао довести до трећег светског рата
СЕКРЕТАР Савета безбедности Русије Сергеј Шојгу упозорио је да би увођење мировњака на историјске територије Русије могло довести до трећег светског рата.
24. 04. 2025. у 19:46

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

НИ ЛАУШ НИЈЕ ПРИМЕТИО ДО КРАЈА СНИМАЊА: Најлуђа грешка из "Боја на Косову"
ЛАУШЕВИЋ је о снимању филма "Бој на Косову" писао у књизи "Година прође, дан никад".
28. 04. 2025. у 10:32
Коментари (0)