СЛАТКЕ РОЛНИЦЕ ОД ЦРВЕНОГ ВОЋА: За слатки почетак дана - Мекане и укусне, нећете престати да их једете
Домаћице често немају много идеја шта да направе за доручак или вечеру и задовоље укућане.

Фото: Shutterstock
Ипак, рецепт за ролнице са јагодама или црвеним воћем одмах ће усвојити, али и првом приликом направити ову магију укуса.
Састојци:
- за тесто:
- 1 комад квасца
- 1 шоља млаке воде
- 150 г путера
- 1 шоља шећера
- 200 г брашна
- 2 јаја
- мало соли
- 2 шоље вреле воде
- за надев:
- 100 г путера
- 50 г смеђег шећера
- 3 шоље црвеног воћа (замрзнутог)
- рендана корица једног лимуна
- 1 кашичица густина

Foto: Shutterstock
Припрема:
Комад квасца отопите у чаши топле воде, промешајте и оставите око пет минута да се квасац активира.
У другој чинији сипајте врелу воду, додајте шећер и со па кратко мутите. Оставите да се охлади. Потом сипајте половину количине брашна и мешајте шпатулом док не добијете глатко тесто. Додајте одстојали квасац и руком месите док се све не сједини, а онда убаците два умућена јаја.
Када сте све то лепо умутили, онда додајте и преостало брашно и мутите миксером још око два минута. Водите рачуна да имате одговарајућу мутилицу на миксеру за тесто.
Извадите тесто из чиније и месите га руком на радној површини. Ако вам је тесто још лепљиво, додајте још брашна све док не постане глатко. Вратите тесто у подмазану чинију и покријте крпом па оставите на топлом око 30 минута да се тесто подигне.
У чинију помешајте отопљено воће, лимунову корицу и густин па промешајте.
После тога времена, тесто поделите на два дела и на побрашњеној површини разваљајте тестом прво једно па друго у правоугаони облик. Прво нанесите отопљени путер, поспите мало смеђи шећер и половину смесе са воћем. Нежно умотајте тесто у дугу ролну па исеците на комаде жељене величине.
Ређајте их у подмазан плех и поновите све и са другом половином теста и смеса.
Ролнице у плеху оставите још око сат времена да се удвоструче па их онда пеците око пола сата на 180 степени или док не порумене. Унустрашњост ролница ће бити мекана али не и гњецава. Када буду готове, оставите их у плеху да се охладе.
Можете направити глазуру и прелити преко ролница.
(Оna)
Препоручујемо

ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19

ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00

ЕКСКЛУЗИВНО - ГЕНЕРАЛ ПОНОВО У СВОЈОЈ СРБИЈИ: Небојша Павковић слетео у Београд (ФОТО)
ГЕНЕРАЛ Небојша Павковић слетео је у Србију.
28. 09. 2025. у 17:53

АМЕРИКАНЦИ ОДУШЕВЉЕНИ ВУЧИЋЕМ! Пљуште коментари након гостовања на Њузмаксу: "Хоћемо га код Такера, дивно је чути овог мудрог човека"
ПРЕДСЕДНИК Србије Александар Вучић гостовао је синоћ на америчкој телевизији Њузмакс, а његово гостовање привукло је велику пажњу америчке јавности.
27. 09. 2025. у 11:29

НЕ ДА НА ЋЕРКУ Богданин отац очитао лекцију Вељку, јасно му ставио до знања: "Можда пре ниси имао овакву девојку..."
ВЕЉКО је увек истицао да жели велику породицу са много деце којима ће усадити праве вредности и традицију.
29. 09. 2025. у 16:17
Коментари (0)