СЛАТКЕ РОЛНИЦЕ ОД ЦРВЕНОГ ВОЋА: За слатки почетак дана - Мекане и укусне, нећете престати да их једете
Домаћице често немају много идеја шта да направе за доручак или вечеру и задовоље укућане.
Ипак, рецепт за ролнице са јагодама или црвеним воћем одмах ће усвојити, али и првом приликом направити ову магију укуса.
Састојци:
- за тесто:
- 1 комад квасца
- 1 шоља млаке воде
- 150 г путера
- 1 шоља шећера
- 200 г брашна
- 2 јаја
- мало соли
- 2 шоље вреле воде
- за надев:
- 100 г путера
- 50 г смеђег шећера
- 3 шоље црвеног воћа (замрзнутог)
- рендана корица једног лимуна
- 1 кашичица густина
Припрема:
Комад квасца отопите у чаши топле воде, промешајте и оставите око пет минута да се квасац активира.
У другој чинији сипајте врелу воду, додајте шећер и со па кратко мутите. Оставите да се охлади. Потом сипајте половину количине брашна и мешајте шпатулом док не добијете глатко тесто. Додајте одстојали квасац и руком месите док се све не сједини, а онда убаците два умућена јаја.
Када сте све то лепо умутили, онда додајте и преостало брашно и мутите миксером још око два минута. Водите рачуна да имате одговарајућу мутилицу на миксеру за тесто.
Извадите тесто из чиније и месите га руком на радној површини. Ако вам је тесто још лепљиво, додајте још брашна све док не постане глатко. Вратите тесто у подмазану чинију и покријте крпом па оставите на топлом око 30 минута да се тесто подигне.
У чинију помешајте отопљено воће, лимунову корицу и густин па промешајте.
После тога времена, тесто поделите на два дела и на побрашњеној површини разваљајте тестом прво једно па друго у правоугаони облик. Прво нанесите отопљени путер, поспите мало смеђи шећер и половину смесе са воћем. Нежно умотајте тесто у дугу ролну па исеците на комаде жељене величине.
Ређајте их у подмазан плех и поновите све и са другом половином теста и смеса.
Ролнице у плеху оставите још око сат времена да се удвоструче па их онда пеците око пола сата на 180 степени или док не порумене. Унустрашњост ролница ће бити мекана али не и гњецава. Када буду готове, оставите их у плеху да се охладе.
Можете направити глазуру и прелити преко ролница.
(Оna)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПУЊЕНО СЛАТКО ШАРЕНО ПЕЦИВО: Укусна посластица коју обожавају и деца и одрасли
06. 03. 2024. у 16:19
ПИЦА МИНИ-ПЕЦИВО ЗА СВАКУ ПРИЛИКУ: Вечера, рођендан, мезе, доручак
16. 08. 2023. у 12:00
ВЕЛИКА ПОБЕДА РУСА У ЧАСОВОМ ЈАРУ: "Избачени су, у току чишћење стамбених зграда"
ОРУЖАНЕ снаге Руске Федерације избациле су украјинске трупе са територије фабрике ватросталних материјала у Часовом Јару, а непријатељ је потиснут у приватни сектор. У току је чишћење стамбених зграда у граду, изјавио је саветник председника ДНР-а Игор Кимаковски.
14. 01. 2025. у 10:56
ХРВАТСКИ СТРУЧЊАК: Поштовање до неба "Ер Србији", а вама неспособним олошима у Хрватској - срам вас било
ХРВАТСКА има битно више авио-путника него Србија. Међутим, Ер Србија је потпуно доминантна у региону, пише хрватски ваздухопловни аналитичар и стручњак Ален Шћурић са регионалног портала "Замааеро", чији текст преносимо у целости.
14. 01. 2025. у 11:38
ОД КОЛЕГА ИЗ "ПОТЕРЕ", САМО МЕМЕД: Зашто "трагачи" нису били на сахрани?
МИЛОРАД Милинковић преминуо је у 60. години на Божић, у цркви у Јабуковцу где је пратио литургију.
13. 01. 2025. у 20:59
Коментари (0)