ПИТА СА ЈАГОДАМА И ПУДИНГОМ: Укус који ћете обожавати
Комбинација овог воћа са плазмом и пудингом ће освојити ваша чула.
Састојци:
- 500гр. готових кора за питу
Фил:
- 1кг. јагода
- 6 кашике шећер
- 1 пудинг од јагоде
- 100мл. воде
- 150гр. млевене плазме
Смеса за премазивање (мерите чашом од 2дл.):
- 4 јаја
- 1 чаша уље
- 1 чаша јогурта
- 1 чаша шећера
- 1 чаша гриза
- 1 прашак за пециво
- 2 ванил шећера
Припрема:
Најпре ћемо скувати јагоде са шећером и мало воде које је потребно благо изгњечити. Након тога ћемо размутити у преосталој води прашкасти пудинг од јагода и убацити у смесу са проврелим јагодама. Потребно је мешати док се не скува пудинг, али смеса коју ћете добити ће бити ређа него што сте навикли, немојте дозволити да вас то збуни...
Сада ћемо у добијену смесу додати млевену плазму и све сјединити мешањем. Затим остављамо да се фил прохлади, а ми у међувремену правимо смесу за премазивање кора. У 4 размућена јаја, додајемо уље, јогурт, шећер, гриз, ванилин шећер и прашак за пециво па све сјединимо у глатку смесу.
Затим ћемо премазати овом смесом наше готове коре за питу, премазаћемо 7 кора и сложити их једну на другу, а онда нафиловати смесом од јагода и увити питу. То ћемо урадити три пута и на тај начин добити 3 ролата.
Пећи у загрејаној рерни на 200 С ./10мин. и на 180 С./30мин.
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПИТА СА ШЉИВАМА И ЧОКОЛАДОМ: Врло једноставна посластица, а тако укусна
12. 03. 2024. у 20:30
ЛЕЊА ПИТА СА МЕСОМ: Мекана и укусна, може да замени и ручак и вечеру
08. 05. 2024. у 19:00
ПОСНА И СЛАТКА, МОРАТЕ ДА ЈЕ ПРОБАТЕ: Пита са гризом и сувим шљивама
26. 04. 2024. у 13:00
АЛАРМАНТНО! "ПРИПРЕМИТЕ ЗАЛИХЕ ЗА 72 САТА": Европа пред катастрофом, a ове земље у опасности
У ИЗВЕШТАЈУ о цивилној и војној спремности Европе, који је објављен у среду, наводи се како би становници Европске уније требало да прикупе залихе неопходних потрепштина у случају избијања рата или неке друге велике опасности, пише "Њузвик".
04. 11. 2024. у 16:15
ПУТИНУ У ПОМОЋ СТИЖЕ НАЈЕЛИТНИЈА ВОЈСКА: Шта је "Олујни корпус", једна од најмоћнијих специјалних јединица на свету
СЕВЕРНОКОРЕЈСКА појачања долазе усред назнака да се Русија бори с попуњавањем својих снага.
30. 10. 2024. у 12:37
КРИЛИ ЉУБАВ: Бане Мојићевић ПРИЗНАО за везу са Миленом Ћеранић
ПЕВАЧ Бане Мојићевић изненадио признањем.
04. 11. 2024. у 13:02
Коментари (0)