ДОМАЋИ КУВАНИ ЂЕВРЕЦИ: Најлепше пециво које сте икад пробали

Новости онлине

22. 05. 2024. у 07:00

Кад бирају пециво, многи се опредељују за кувани ђеврек, специфично припремљено тесто уваљано у сусам. За разлику од обичног ђеврека, онај кувани пролази додатну термичку обраду, због чега му је и текстура другачија.

ДОМАЋИ КУВАНИ ЂЕВРЕЦИ: Најлепше пециво које сте икад пробали

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г брашна
  • кесица сувог квасца
  • 3 кашике уља
  • равна кашичица соли
  • 8 кашика шећера
  • 150 мл воде
  • 150 г сусама

Припрема:

Загрејте воду да се смлачи, па је скините са рингле, додајте квасац, кашику шећера и мало брашна, па размутите и оставите да одстоји пар минута. Активирани квасац сипајте у брашно, додајте со и уље и умесите тесто.

Пребаците тесто на побрашњену радну површну, па већом и мањом чашом вадите кругове од теста.

У већу шерпу сипајте преосталих седам кашика шећера, па растапајте на тихој ватри. Кад се шећер карамелизује, лагано сипајте литар воде и све време мешајте да се шећер не би стврднуо на дну шерпе. Кад ова вода проври, спуштајте ђевреке и кувајте их док не испливају на површину. Отприлике ће сваки ђеврек за три минута бити на површини шерпе.

Извадите ђевреке, уваљајте их у сусам, па их ређајте на плех који сте претходно обложили пек-папиром. Пеците ђевреке у рерни загрејаној на 200 степени док не порумене.

Да би ђевреци што дуже остали свежи, посуду у којој их чувате прекријте прозирном фолијом.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

БРИТАНСКИ ЕКСПЕРТ: Имамо посла са дилетантом – Зеленски не може да поднесе да је крај

ШЕФ украјинског режима Владимир Зеленски подсвесно не може да прихвати тему повлачења украјинских снага у зони борбених дејстава, изјавио је британски војни аналитичар Александар Меркурис

30. 01. 2025. у 07:58

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

РАСКИД ПОСЛЕ СМРТИ ПРИЈАТЕЉА: Последње појављивање Дачићевог сина са девојком

НАКОН тога Милица се углавном сама појављивала на разним догађајима, кад је и почело да се шушка да је њиховој љубави дошао крај, јер раније никада није био случај да се певачица појави сама на јавном месту.

29. 01. 2025. у 18:41

Коментари (0)

МАЈСТОР ГОЛОВА: Роналдо водио Ал Наср до победе (ВИДЕО)