ЛИСНАТА ПИТА ОД ПАРАДАЈЗА: Искористите сезону парадајза и направите једноставну лиснату питу
Рецепт је практичан, јер није скуп, брзо се прави и није потребна посебна кулинарска вештина. Овај заситан и укусан залогај ће бити право освежење које ћете увек радо спремати својим укућанима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање лиснатог теста
- 4-5 парадајза
- 4 кашике сока од парадајза
- 1 кашика сушеног оригана
- мало маслиновог уља
- со, бибер
Припрема:
Прво загрејте рерну на 200 степени. Лиснато тесто мало развуците оклагијом, па га пребаците на плех за печење обложен пек папиром или посут брашном. Избоцкајте га виљушком на неколико места и равномерно премажите соком од парадајза. Парадајз исеците на танке колутове, па их поређајте по тесту. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите, а на крају поспите оригано. Ивице теста мало уврните на унутра. Пеците око 15-20 минута док тесто не добије лепу златножуту боју.
(Stvarukusa/mondo)
Препоручујемо

ПУЊЕНА, СА ТРИ САСТОЈКА: Направите питу на мало другачији начин
30. 05. 2024. у 11:00

ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00

"НА СТОЛУ СУ РАТНИ ПРЕДЛОЗИ, БРИСЕЛ ХОЋЕ РАТ!" Орбан се хитно јавио из Копенхагена
МАЂАРСКИ премијер Виктор Орбан навео је из Копенхагена, где учествује на самиту Европске политичке заједнице, да је ситуација озбиљна и да се на столу налазе, "отворени, ратно оријентисани предлози".
02. 10. 2025. у 08:59

(МАПЕ) ОВАКО ЋЕ СЕ КРЕТАТИ НЕВРЕМЕ У СРБИЈИ: Погледајте из часа у час, стижу снег и киша (ФОТО)
ПОГЛЕДАЈТЕ како ће се ледени облак кретати над Србијом и које крајеве кад погађа невреме. Данас и сутра облачно са кишом и хладно, осим на северозападу Војводине где ће се задржати суво време, најавио је РХМЗ.
02. 10. 2025. у 10:47

ВЕДРАНА ОГОРЧЕНА: "Пилић је био хришћанин! Срамота за Сплит, само мртав Пилић може бити - велики Пилић"
ХРВАТСКИ тениски ас Никола Пилић преминуо је у 87. години живота у Ријеци, а сахрањен је протеклог викенда у Опатији, граду у којем је провео последње дане живота.
02. 10. 2025. у 07:20
Коментари (0)