ЛИСНАТА ПИТА ОД ПАРАДАЈЗА: Искористите сезону парадајза и направите једноставну лиснату питу
Рецепт је практичан, јер није скуп, брзо се прави и није потребна посебна кулинарска вештина. Овај заситан и укусан залогај ће бити право освежење које ћете увек радо спремати својим укућанима.

Foto: Shutterstock
Састојци:
- 1 паковање лиснатог теста
- 4-5 парадајза
- 4 кашике сока од парадајза
- 1 кашика сушеног оригана
- мало маслиновог уља
- со, бибер
Припрема:
Прво загрејте рерну на 200 степени. Лиснато тесто мало развуците оклагијом, па га пребаците на плех за печење обложен пек папиром или посут брашном. Избоцкајте га виљушком на неколико места и равномерно премажите соком од парадајза. Парадајз исеците на танке колутове, па их поређајте по тесту. Прелијте маслиновим уљем, посолите, побиберите, а на крају поспите оригано. Ивице теста мало уврните на унутра. Пеците око 15-20 минута док тесто не добије лепу златножуту боју.
(Stvarukusa/mondo)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

ПУЊЕНА, СА ТРИ САСТОЈКА: Направите питу на мало другачији начин
30. 05. 2024. у 11:00

ПИТА СА ЈАБУКАМА И ЧОКОЛАДОМ: Пита којој нећете моћи да одолите
23. 05. 2024. у 08:00

АМЕРИЧКИ ВОЈНИЦИ ПРОНАЂЕНИ МРТВИ НА ГРАНИЦИ СА БЕЛОРУСИЈОМ: Нестали током вежбе, узбуна у НАТО
ЧЕТИРИ америчка војника која су нестала током НАТО вежби у Литванији су погинула, јавио је портал ЛРТ (Литванска радио-телевизија), позивајући се на изворе.
26. 03. 2025. у 17:16

РОДИТЕЉИ ПОГИНУЛЕ ДЕЦЕ ФОРМИРАЛИ ЖИВИ ШТИТ: Не дозвољавају да се тела однесу на обдукцију
РОДИТЕЉИ који су у пожару изгубили своју децу у дискотеци "Пулс" у Кочанима не дозвољавају да се тела настрадалих однесу на додатну обдукцију у Скопље, тражећи да им се одмах предају како би припремили сахране, јавља Плусинфо.
16. 03. 2025. у 19:40

УМРО РОЂЕНИ БРАТ ВИКИ МИЉКОВИЋ: Болест га однела у 47. години, трагедија у породици певачице
НАКОН краће болести преминуо је рођени брат Вики Миљковић Владица Миљковић у 47. години.
28. 03. 2025. у 11:35
Коментари (0)