ДОМАЋЕ МИНИ РОЛ ВИРШЛЕ: Омиљено пециво нашег детињства
Уколико желите да себи, својој породици или гостима направите укусно пециво, онда је ово идеалан рецепт за вас. Мекане и ваздушасте рол виршле су једноставне за припрему, а укус ће вас одушевити.

Фото: Принтскрин Јутјуб/tasty
Састојци:
- 500 мл млека
- 30 гр свежег квасца
- 1 кашичица шећера
- 400 мл јогурта
- 2 жуманца
- 1 јаје
- 100 мл уља
- 1 кашичица соли
- 600 гр брашна
- 300 гр мањих виршли
Припрема:
Млеко загрејте, али припазите да не прокључа. У 250 мл топлог млека ставите квасац, једну кашику брашна, шећер и со, па оставите пет минута да се квасац активира.
Затим додајте остатак брашна, уље, другу половину млека, два жуманца и јогурт.
Месите док се сви састојци не сједине.
Тесто обликујте у лопту и премажите га уљем са свих страна, па га покријте најлон кесом и оставите да одстоји у фрижидеру најмање четири сата.
На радну површину поспите мало брашна и развуците тесто на један центиметар дебљине. Исеците га на 12 широких трака. Виршлу увијте у сваку траку посебно.
На тепсију ставите пек папир и слажите рол виршле. Умутите једно јаје и премажите их.
Пеците на 200 степени, 25 минута.
Служите их топле.
(ona)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо

РЕЦЕПТ НАШИХ БАКА: Мекике пуњене сиром - идеалне за доручак, ужину, или вечеру
30. 05. 2024. у 07:00

ЏЕЈ ДИ ВЕНС УДАРИО НА ЗЕЛЕНСКОГ: То што он ради је апсурдно
У ИНТЕРВЈУУ за интернет портал УнХерд , амерички потпредседник Џеј Ди Венс назвао је нападе украјинског председника Володимира Зеленског на САД „непродуктивном реториком“ и „апсурдним“.
15. 04. 2025. у 10:27

МАКРОН ПОСЛЕ РУСКОГ НАПАДА: Хитно нам је потребан мир
РУСКИ ракетни напад на град Суми на северу Украјине наглашава хитну потребу за наметањем примирја Русији, изјавио је данас председник Француске Емануел Макрон.
13. 04. 2025. у 15:34

"СИНА СМО САХРАНИЛИ У НИКШИЋУ" Жељко Самарџић о највећој животној трагедији: "То је била туга за све нас"
ПЕВАЧ проговорио о болној теми.
15. 04. 2025. у 10:18
Коментари (0)