РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ ИЗ ПРОВАНСЕ: Овај француски хлеб прави се са мешавином зачинског биља и сира

Новости онлине

26. 06. 2024. у 11:01

Фугаса хлеб се прави у облику елипсе, и направе се резови на тесту тако да хлеб, када се испече, подсећа на главицу пшенице. Хлеб се брзо прави, за само 45 минута, а можете да га сервирате и за посебне прилике.

РЕЦЕПТ ЗА ХЛЕБ ИЗ ПРОВАНСЕ: Овај француски хлеб прави се са мешавином зачинског биља и сира

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 500 г брашна за хлеб
  • 1-3/4 кашичице соли
  • 1-3/4 кашичице активног сувог квасца
  • 2 кашике маслиновог уља
  • 130 мл топле воде
  • 2 кашичице млевеног свежег рузмарина
  • 2 кашичице млевене свеже мајчине душице
  • 2 кашичице млевеног свежег босиљка
  • 2 кашичице сецкане свеже жалфије
  • 30 г ренданог пармезана
  • 1/2 кашичице сушеног босиљка
  • 1/2 кашичице крупне морске соли

Припрема:

У великој посуди помешајте брашно, квасац и со. Додајте воду и уље сувим састојцима; мутите на ниској брзини 2 минута, а затим користећи куку за тесто, мутите на средњој брзини, 5 минута. Умешајте зачинско биље и пармезан; тесто ће бити лепљиво.

Ставите у подмазану посуду, и једном измесите руком, да би се тесто подмазало. Покријте и оставите на топлом месту да се удвостручи, око 1 сат. Загрејте рерну на 220°. Извуците тесто на благо побрашњену површину и пажљиво поделите напола. Сваку половину ставите на плех обложен папиром за печење. Побрашњеним рукама направите овални облик од теста.

Користећи оштар нож, направите 1 дугачак рез по средини и 4 реза са обе стране дугачког реза, тако да тесто добије облик листа. Развуците га по потреби да нагласите резове. Покријте кухињском крпом; оставите да се диже на топлом месту, док се скоро не удвостручи, око 20 минута. Поспите крупном морском сољу, сувим босиљком и додатно ренданим пармезаном. Пеците док не порумени, око 15-20 минута.

(stvarukusa/mondo)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

Да ли знате шта су приватни дани на послу и која компанија нуди овај бенефит?